Τεχνολογία|12.01.2023 20:10

Έρχεται ...«πόλεμος» προσφορών στις τηλεπικοινωνίες - Ποιες είναι οι τιμές που ανακοίνωσε η νέα Nova

Μαρία Λιλιοπούλου

Την αρχή ενός εμπορικού πολέμου στις τηλεπικοινωνίες σηματοδοτεί η νέα τιμολογιακή πολιτική της Nova, η οποία ολοκλήρωσε την Τετάρτη την ενοποίηση της με τη Wind ανακοινώνοντας συμβόλαια που ξεκινούν από τα 13 ευρώ και κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ παλαιών και νέων συνδρομητών όσον αφορά στην πολιτική των προσφορών.

Η Nova γύρισε και τυπικά σελίδα στην ιστορία της ύστερα από τη συμφωνία εξαγοράς που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώνοντας τα ανανεωμένα προϊόντα για κινητή, σταθερή, internet και ψυχαγωγία.

Η εταιρία παρουσίασε τα προϊόντα κινητής, "Unlimited+", σχεδιασμένα για να παρέχουν επάρκεια δεδομένων, απεριόριστη ομιλία και απεριόριστα μηνύματα, ενώ η διοίκησή της επεσήμανε πως σπάει το τιμολογιακό ταμπού με νέα συμβόλαια που ξεκινούν από 13 ευρώ.

Αναφορικά με το μπουκέτο προϊόντων και υπηρεσιών, η Nova λανσάρει επιπλέον τις νέες προσφορές για internet μέσω δικτύου οπτικών ινών με υψηλές ταχύτητες 500 Mbps και 1 Gbps και τιμή 26 ευρώ και 33 ευρώ, αντίστοιχα με τις ταχύτητες αυτές όμως να είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από το δικό της δίκτυο, το οποίο διευρύνεται διαρκώς, αλλά επί του παρόντος δεν είναι πολύ μεγάλο.

Η νέα Nova, πάντως, έχει ήδη ανακοινώσει επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της εταιρείας ώστε να φτάσει τα 22.000 χλμ καλύπτοντας περίπου το 40% του ελληνικού πληθυσμού.

Επιπλέον, όπως ξεκαθάρισε η διοίκηση της εταιρίας, καταργείται κάθε είδους διάκριση μεταξύ πελατών καθώς παλιοί και νέοι συνδρομητές θα έχουν τις ίδιες τιμές και προσφορές. Στόχος της εταιρίας είναι ο ανταγωνισμός και η προσέλκυση νέων πελατών, ενώ κρίσιμο είναι να διατηρηθεί και η υφιστάμενη πελατειακή της βάση χωρίς διαρροές προς άλλους παρόχους. Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει ενημέρωση των πελατών της αναφορικά με τις μειωμένες τιμές που θα πληρώνουν με τη λήξη των συμβολαίων τους.

Στους βασικούς κανόνες που ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova συγκαταλέγεται και η ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στη βασική χρήση του Ιντερνετ ακόμα και αν έχουν τελειώσει τα data του προγράμματος, ενώ τα απεριόριστα data θα κοστίζουν 27 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα η Nova μεγαλώνει το δίκτυο καταστημάτων της, που θα περιλαμβάνει σχεδόν 300 σημεία, και εγκαινιάζει ένα καίνουριο website παρέχοντας 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών.

Υπενθυμίζεται ότι η Νova είναι μέλος του United Group και είναι ο πάροχος που προέρχεται από την ενοποίηση της Nova με την Wind έχοντας αυτή τη στιγμή πελατειακή βάση 5 εκατομμυρίων χρηστών κινητής, σταθερής, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης.

«Ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο στην Ελλάδα»

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο στην Ελλάδα προσφέροντας μέσα από τα νέα μας προϊόντα ό,τι καλύτερο διαθέτει σήμερα η τεχνολογία, σε τιμές που είναι προσιτές σε όλους. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό είναι που ζητούν οι πελάτες και απαντάμε σε αυτές τις ανάγκες μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Από σήμερα, η απεριόριστη επικοινωνία και οι υψηλές ταχύτητες ακόμα και στο 1Gbps είναι προσιτές, χωρίς ψιλά γράμματα και χρονικούς περιορισμούς. Η νέα Nova τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο και αυτή είναι μόνο η αρχή».

Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του ΔΣ της Nova και Πρόεδρος της BC Partners, δήλωσε: «Σήμερα, γίνεται πράξη ένα ορόσημο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των media στην Ελλάδα. Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα της συνένωσης Nova-Wind, διαμορφώνοντας έναν ισχυρό και διαφορετικό πάροχο που θα συμβάλει ουσιαστικά στις προοπτικές ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας αξιοποιώντας επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, στην τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η νέα Nova είναι εδώ ως απόδειξη του τρόπου με τον οποίο ένα τολμηρό όραμα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους ο κ. Σταθόπουλος ρωτήθηκε για τις εκλογές στη χώρα μας απαντώντας με νόημα ότι οι επενδυτές απαιτούν σταθερότητα. Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές εφόσον, βέβαια, δεν υπάρξει κάποιο «ατύχημα».

NovaίντερνετWindειδήσεις τώρακινητή τηλεφωνίατηλεπικοινωνίες