Τεχνολογία|12.04.2023 10:18

Το Twitter δεν είναι πλέον ανεξάρτητη εταιρεία - Συγχωνεύτηκε με την X Corp του Ίλον Μασκ

Newsroom

Το Twitter δεν είναι πλέον μια ανεξάρτητη εταιρεία καθώς συγχωνεύτηκε με μια νεοσυσταθείσα εταιρεία - κέλυφος, την X Corp, του Ίλον Μασκ, με τον δισεκατομμυριούχο να ανακοινώνει την αλλαγή αυτή κάνοντας ένα tweet που με τον χαρακτήρα «Χ».

Δεν είναι σαφές ακόμη το τι σημαίνει η αλλαγή αυτή για το Twitter, μετά την εξαγορά του κοινωνικού δικτύου από τον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει δηλώσει την επιθυμία του να κάνει το «X» παρόμοιο με το WeChat της Κίνας, που χρησιμοποιείται για πληρωμές, κρατήσεις εισιτηρίων για εκδηλώσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων.

Ωστόσο, ήταν ασαφής σχετικά με το πώς θα ταιριάξει με την εκτεταμένη επιχειρηματική του αυτοκρατορία, η οποία περιλαμβάνει τον γίγαντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και την SpaceX.

Ο Μασκ κατέχει επίσης το domain «X.com» – το όνομα της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών που ξεκίνησε και τελικά συγχωνεύθηκε με την PayPal, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ δημιούργησε για πρώτη φορά μια τριάδα επενδυτικών εταιρειών στο Ντελαγουέαρ με μια παραλλαγή του ονόματος «X Holdings» τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο της προσφοράς του για την εξαγορά του Twitter. Αλλά η X Corp. ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα αρχεία που κατατέθηκαν στην πολιτεία. Τα έγγραφα για τη συγχώνευσή της με το Twitter υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου.

Ο Μασκ είναι πρόεδρος της εταιρείας και της μητρικής της, της X Holdings Corp. η οποία ιδρύθηκε επίσης τον περασμένο μήνα και έχει εγκεκριμένο κεφάλαιο 2 εκατ. δολαρίων, όπως προκύπτει από τα αρχεία.

«Ο Μασκ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια μητρική δομή, παρόμοια με την Alphabet, όπου έχει όλες τις εταιρείες του», εκτιμά ο Μαντίπ Σινγκ, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

«Δεν βλέπω πώς μπορεί να εκτελέσει το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τις πληρωμές στο Twitter με σωστό τρόπο, όταν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του, όπως η Alphabet και η Meta, αγωνίζονται να γίνουν μια εφαρμογή για όλα ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραTwitterσυγχώνευσηElon Musk