Τεχνολογία|07.03.2019 16:21

Rape Day: Σάλος για το βιντεοπαιχνίδι του βιασμού (vids)

Τάσος Οικονόμου

Το «Rape Day» διαδραματίζεται σε μία φανταστική δυστοπία με τον κόσμο να έχει γίνει «θέρετρο» των ζόμπι και ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού μπορεί να σκοτώνει, να βιάζει και να παρενοχλεί, όπως εκείνος επιθυμεί, τις γυναίκες. Επιπλέον, μπορεί να φάει και ανθρώπινη σάρκα. 

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από τη δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam, με ένδειξη χρήσης άνω των 18 και ήδη η διαδικτυακή κοινότητα και όχι μονό ζητά την απόσυρσή του. 

Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως το παιχνίδι περιλαμβάνει εικονικές πράξεις βιασμού, νεκροφιλίας και αιμομιξίας. Η εταιρεία Desk Plant που ανέπτυξε το «Rape Day» γράφει στην ιστοσελίδα της πως πρόκειται για μια «σκοτεινή κωμωδία φαντασίωσης και δύναμης». Την ίδια ώρα, συγκρίνει το βιντεοπαιχνίδι με άλλα που σημείωσαν τεράστια επιτυχία όπως το «Grand Theft Auto» και το «Hitman», που υμνούν τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις. 

Μάλιστα -απαντώντας στους επικριτές της- κοινοποιεί στην ιστοσελίδα της μια έρευνα με βάση τα συμπεράσματα της οποίας δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη βία των βιντεοπαιχνιδιών και στη βίαιη συμπεριφορά που κάποιος υιοθετεί στην πραγματική ζωή. 

Rape Day