Τεχνολογία|22.04.2023 19:19

TruthGPT: Δική του πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που «είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους» ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ

Newsroom

Ο πολυμήχανος δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, την οποία που αποκαλεί «TruthGPT» αμφισβητώντας την ακεραιότητα των αντίστοιχων εργαλείων της Microsoft και της Google.

Ο ίδιος επέκρινε την υποστηριζόμενη από τη Microsoft, OpenAI, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το chatbot «ChatGPT», την οποίο όπως είπε «εκπαιδεύει την τεχνητή νοημοσύνη να λέει ψέματα» και δήλωσε ότι η OpenAI έχει γίνει πλέον ένας «κλειστού κώδικα», «κερδοσκοπικός οργανισμός στενά συνδεδεμένος με τη Microsoft».

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του Λάρι Πέιτζ, συνιδρυτή της Google, κατηγορώντας τον πως δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του την ασφάλεια γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Πρόκειται να ξεκινήσω κάτι το οποίο ονομάζω ‘TruthGPT’, ή μέγιστη τεχνητή νοημοσύνη που αναζητά την αλήθεια και προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση της του σύμπαντος» δήλωσε ο Μασκ σε συνέντευξή του σε εκπομπή του FOX News.

«Και νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ασφάλεια, με την έννοια ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που ενδιαφέρεται να κατανοήσει το σύμπαν, είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους επειδή είμαστε ένα ενδιαφέρον μέρος του σύμπαντος», δήλωσε.

Ο Μασκ έχει προσελκύσει ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης από την Alphabet Inc της Google για να ξεκινήσει μια νεοσύστατη επιχείρηση που θα ανταγωνιστεί την OpenAI, δήλωσαν στο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μασκ καταχώρησε τον περασμένο μήνα μια εταιρεία με την επωνυμία X.AI Corp, με έδρα στη Νεβάδα, με τον ίδιο ως μοναδικό διευθυντή και τον Jared Birchall, ως τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της το 2018.

Το 2019, έγραψε στο Twitter ότι εγκατέλειψε την OpenAI επειδή έπρεπε να επικεντρωθεί στην Tesla και τη SpaceX.

Είχε επίσης τουιτάρει εκείνη την εποχή ότι αποχώρησε γιατί δεν συμφωνούσε με πράγματα που ήθελε να κάνει η ομάδα της OpenAI.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Elon Muskτεχνητή νοημοσύνηειδήσεις τώραMicrosoftgoogle