Τεχνολογία|05.06.2023 14:33

Twitter: Παραιτήθηκε επικεφαλής ομάδας μετά από τρανσφοβική ανάρτηση του Ίλον Μασκ - Το χρονικό

Newsroom

Παραιτήθηκε επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, μετά από διαφωνία για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη διάδοση μίας τρανσοβικής ταινίας. Η Έλα Ίρβιν ήταν επικεφαλής της ομάδας του Twitter με στόχο την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, του προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου και της παραπληροφόρησης.

Είχε αναλάβει τη θέση όταν ο προηγούμενος επικεφαλής, Γιόελ Ροθ, αποχώρησε τον Νοέμβριο -έναν μήνα μετά την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ.

Το περασμένο διάστημα, το Twitter είχε δεχθεί σφοδρή κριτική σχετικά με το ότι απέτυχε να αφαιρέσει ομοφοβικό, τρανσφοβικό περιεχόμενο, το οποίο γινόταν όλο και εντονότερο, όπως γράφει το Pink News.

Η τρανσφοβική ταινία που ανήρτησε ο Μασκ

Η παραίτηση της Ίρβιν γνωστοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Μασκ κατά την οποία προωθούσε την τρανσφοβική ταινία «What is a woman?» («Τι είναι γυναίκα»). Μάλιστα, σχολίασε ότι «όλοι οι γονείς πρέπει να το δουν».

Η ταινία, που μεταδίδει συντηρητικές και δεξιές φωνές που επιτίθενται σε τρανς άτομα μέσω της ερώτησης «Τι είναι γυναίκα», ήταν διαθέσιμη για μετάδοση μέσω Twitter. Έπειτα, περιορίστηκε η πρόσβαση σε αυτή λόγω «περιεχομένου μίσους».

Ο Ίλον Μασκ απάντησε πως η ετικέτα «περιεχόμενο μίσους» ήταν «λάθος από τους ανθρώπους του Twitter» και η ταινία «είναι φυσικά προσβάσιμη». Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για περισσότερη τρανσφοβία κατά των ατόμων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Elon Muskειδήσεις τώραΈλον ΜασκπαραίτησητρανςTwitter