Τεχνολογία|09.08.2023 07:05

Ποια είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να στέλνουμε τα επαγγελματικά μας email; Νέα μελέτη δίνει την απάντηση

Newsroom

Μπορεί να μη θεωρείται κατάλληλη ημέρα, με δεδομένο ότι είναι ημέρα αργίας, η Κυριακή -και συγκεκριμένα, το διάστημα μεταξύ 15:00 και 18:00  - είναι ιδανική για να στέλνουμε τα επαγγελματικά μας emails, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, το 94% των μηνυμάτων που στέλνονται τότε, ανοίγονται και διαβάζονται.

Στην ίδια έρευνα, βέβαια, αναφέρεται ότι, όποιος το πράττει, «μπορεί να μείνει με λιγότερους φίλους στο γραφείο» καθώς πολλοί δυσανασχετούν που λαμβάνουν μηνύματα για τη δουλειά, την ημέρα της ξεκούρασης. Η μελέτη των Axios HQ διαπιστώνει ότι, για τους εργαζόμενους, είναι πιθανότερο να διαβάσουν και να ασχοληθούν με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο έχει αποσταλεί μεταξύ 15:00 και 18:00 την Κυριακή- στο εντυπωσιακό ποσοστό του σχεδόν 94%.

Σχεδόν 8,7 εκατομμύρια εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέλυσαν οι ερευνητές, τη χρονική περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Μαρτίου 2023, και από μικρές εταιρείες (με λιγότερους από 50 υπαλλήλους) έως μεγάλες πολυεθνικές. Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί πίσω από την έρευνα, ωστόσο, πρόκειται για ένα ακόμη σημάδι «τεχνολογικής εισβολής» – της διαδικασίας, δηλαδή, ολοένα και μεγαλύτερης «εισβολής» της δουλειάς στην προσωπική ζωή των εργαζομένων. Με βάση τα στοιχεία που εξέτασε η Axios, η δεύτερη πιο αποτελεσματική ώρα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτιμάται ότι είναι, πάλι την Κυριακή, το διάστημα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.. Τότε, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοίγονται σε ποσοστό 86%.

Η χειρότερη μέρα και ώρα

Η έρευνα κατέδειξε ακόμη, ότι, εν μέσω της εργάσιμης εβδομάδας, το βράδυ της Παρασκευής είναι η χειρότερη ώρα για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ από τις 3 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Τρίτης και της Πέμπτης, το ποσοστό ανοίγματος είναι εντυπωσιακό, αφού φτάνει στο 75%.

έρευναειδήσεις τώραemailεργασίες