Τεχνολογία|29.09.2023 20:26

Το ChatGPT βλέπει, ακούει και μιλάει: Πλέον μπορείτε να... κουβεντιάσετε μαζί του - Οι νέες λειτουργίες

Newsroom

Πλέον μπορείτε να μιλήσετε δυνατά στο ChatGPT και να ακούσετε το chatbot με τεχνητή νοημοσύνη να σας απαντά!

Η OpenAI, η νεοσύστατη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά δημοφιλές chatbot, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μπορούν οι χρήστες να συμμετέχουν σε προφορική συνομιλία με το ChatGPT.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας τη Δευτέρα, η OpenAI υποσχέθηκε πως αυτή η νέα λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «ζητήσετε ένα παραμύθι για την οικογένειά σας ή να συντονίσετε μια συζήτηση».

Οι νέες φωνητικές λειτουργίες του OpenAI έχουν ομοιότητες με αυτές που προσφέρουν σήμερα οι φωνητικοί βοηθοί Alexa της Amazon ή Siri της Apple, όπως γράφει το CNN.

Πώς «δόθηκε φωνή» στο ChatGPT

Σε ένα demo της νέας αναβάθμισης που κοινοποίησε η OpenAI, ένας χρήστης ζητά από το ChatGPT να σκεφτεί μια ιστορία για «τον σούπερ-ντούπερ σκαντζόχοιρο που ονομάζεται Larry». Το chatbot είναι σε θέση να αφηγηθεί προφορικά μια ιστορία με μια φωνή που ακούγεται σαν ανθρώπινη και μπορεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως «πώς ήταν το σπίτι του;» και «ποιος είναι ο καλύτερός του φίλος;».

Η φωνητική δυνατότητα του ChatGPT «τροφοδοτείται από ένα νέο μοντέλο μετατροπής κειμένου σε ομιλία, ικανό να παράγει ήχο που μοιάζει με τον ανθρώπινο από ένα απλό κείμενο και μερικά δευτερόλεπτα δείγματος ομιλίας», αναφέρει η OpenAI. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεργάστηκε με επαγγελματίες ηθοποιούς για τη δημιουργία πέντε διαφορετικών χροιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να «δώσουν φωνή» στο chatbot.

Άλλες δύο νέες λειτουργίες - Πότε θα κυκλοφορήσει η αναβαθμισμένη έκδοση

Η OpenAI ανέφερε επίσης τη Δευτέρα ότι αναπτύσσει ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο ρομπότ να δίνει οδηγίες και ιδέες στους χρήστες όταν θα του δείχνουν κάποια εικόνα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του περιεχομένου του ψυγείου σας και να ζητήσετε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα γεύμα χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι μπορείτε να ζητήσετε από το chatbot να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι μιας εικόνας με το «εργαλείο σχεδίασης» στην εφαρμογή.

Τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν στην εφαρμογή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες για τους συνδρομητές που πληρώνουν τις υπηρεσίες Plus και Enterprise της ChatGPT. (Οι συνδρομές στην υπηρεσία Plus κοστίζουν 20 δολάρια τον μήνα, ενώ η υπηρεσία Enterprise προσφέρεται προς το παρόν μόνο σε πελάτες επιχειρήσεων).

τεχνολογίατεχνητή νοημοσύνηειδήσεις τώρα