Τεχνολογία|20.10.2023 20:21

Φρενίτιδα με τα UFO στις ΗΠΑ: Αναφορές για εκατοντάδες θεάσεις ΑΤΙΑ μέσα σε λίγους μήνες – Τι αποκαλύπτει έκθεση του Πενταγώνου

Newsroom

Η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες για θεάσεις UFO, κάθε μήνα, σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση των περιστατικών, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένονται «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες» περισσότερες αναφορές.

Εκατοντάδες αναφορές για θεάσεις UFO σε ελάχιστο χρόνο

Το γραφείο έχει λάβει περίπου 800 αναφορές για αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα προς διερεύνηση από τον περασμένο Απρίλιο, από 650 αναφορές τον Αύγουστο του 2022, δήλωσε στο CNN ο Σον Κερκπάτρικ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλες τις περιοχές του Πενταγώνου. Σχεδόν όλες οι νέες αναφορές αναφέρονται σε αντικείμενα που παρατηρήθηκαν στον αέρα- μόνο μία προέρχεται από θαλάσσια παρατήρηση.

Η συντριπτική πλειονότητα είναι καλοήθη αντικείμενα, όπως αερόστατα ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά ορισμένα μπορεί να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των αντιπάλων της Αμερικής να κατασκοπεύσουν τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Kirkpatrick.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που είναι ανησυχητικές και μπορούν να αποδοθούν σε ξένη δραστηριότητα, και τις διερευνούμε», δήλωσε ο Kirkpatrick, μιλώντας στο CNN πριν από την έκδοση της ετήσιας έκθεσης για τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, αναφέρει ότι οι θεάσεις αντικειμένων μπορεί να αποτελούν ζήτημα για την ασφάλεια των πτήσεων. Οι περισσότερες θεάσεις και παρατηρήσεις προέρχονται από κοντά σε περιορισμένο στρατιωτικό εναέριο χώρο, διαπίστωσε η έκθεση, πιθανότατα αποτέλεσμα των πρόσθετων αισθητήρων και ραντάρ γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Ένα μέρος της αύξησης των αναφορών προέρχεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία παρακολουθεί τον εναέριο χώρο γύρω από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ αρχίζοντας να παρέχει πληροφορίες στο Πεντάγωνο.

Περίπου οι μισές από τις αναφορές περιέχουν αρκετά δεδομένα ώστε να μπορούν να αποκλειστούν ως «τετριμμένα πράγματα», όπως περιπλανώμενα αερόστατα ή αιωρούμενα σκουπίδια, δήλωσε ο Kirkpatrick, αλλά το 2-4% είναι πραγματικά ανώμαλα και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση.

Η έκθεση ανέφερε ότι μόνο «ένα πολύ μικρό ποσοστό» των παρατηρήσεων έχουν «ενδιαφέρουσες» υπογραφές, όπως ταξίδια υψηλής ταχύτητας ή «άγνωστες μορφολογίες».

Το γραφείο του Kirkpatrick έχει μεταβιβάσει "πολλές" υποθέσεις στις αστυνομικές αρχές για περαιτέρω έρευνα και, αν χρειαστεί, για αντικατασκοπεία. Αλλά ορισμένες παρατηρήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι ξένοι αντίπαλοι που κατασκοπεύουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς αν το Πεντάγωνο μπορεί να προσδιορίσει οριστικά μια παρατήρηση ενός αγνώστου αντικειμένου ως ανήκον σε ξένο αντίπαλο, ο Kirkpatrick είπε ότι το γραφείο του «εξετάζει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ενδείξεις πραγμάτων και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω». Αλλά το γραφείο, το οποίο έχει περισσότερους από 40 υπαλλήλους και αναμένεται να αυξηθεί, δεν μπορεί να το πει αυτό με βεβαιότητα ακόμη.

Νέες υποβολές από το κοινό

Το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για μια πλημμύρα νέων αναφορών, καθώς ετοιμάζει δύο νέες πύλες για υποβολές: μία για ιστορικές παρατηρήσεις από νυν ή πρώην κυβερνητικούς υπαλλήλους και εργολάβους και μία δεύτερη για δημόσιες υποβολές νέων αναφορών.

Η πύλη για τις θεάσεις πρόκειται να ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα περίπου, δήλωσε ο Kirkpatrick στο CNN. Σκοπός της είναι να επικυρώσει ή να διαψεύσει παλαιότερες αναφορές αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων, να τις συγκρίνει με άλλες αναφορές και να τις καταγράφει για πιθανή περαιτέρω ανάλυση.

Το άνοιγμα της δημόσιας πύλης, που απέχει ακόμη αρκετούς μήνες, είναι αυτό που ο Kirkpatrick λέει ότι θα μπορούσε να πλημμυρίσει το σύστημα με «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες» νέες αναφορές που πρέπει να ταξινομηθούν. Ακόμα κι έτσι, ο Kirkpatrick έχει ένα σχέδιο για το γραφείο του, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύστημα που θα αντιστοιχίζει αυτόματα γνωστά αντικείμενα με τις δημόσιες αναφορές, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να απορρίπτει τις θεάσεις αναγνωρισμένων σωμάτων. Αλλά οι αναφορές άγνωστων αντικειμένων θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες, λέει ο Kirkpatrick.

ειδήσεις τώραUFOΠεντάγωνοΑΤΙΑ