Τεχνολογία|31.10.2023 11:14

Google: Noodles, γιόγκα και κρασί! Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις ανά τον κόσμο

Newsroom

Οι καθημερινές αναζητήσεις στο Google ξεπερνούν τα 8 δισεκατομμύρια και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναζητήσει ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους! 

Οι ειδικοί Michelle Rial και Raplael Lee συνεργάστηκαν με τα Google Trends, με στόχο να απαντήσουν στο ερώτημα «τι ψάχνουμε στο Google;». Η συγγραφέας και illustrator και ο μηχανικός τεχνολογίας ανέλυσαν δεδομένα αναζητήσεων της Google και ανακάλυψαν πως τελικά έχουμε πολλά περισσότερα κοινά από ό,τι φανταζόμαστε! Μάλιστα, οι ομοιότητες είναι και χρονικά σύμφωνες.

Οι αναζητήσεις το πρωί

Οι... πρωινές αναζητήσεις στο Google αφορούν δύο πράγματα: γιόγκα και γαλλικό τοστ! Σε Αυστραλία, Βέλγιο, Καναδά και Γαλλία οι όροι για τη γιόγκα έχουν την τιμητική τους τα πρωινά! Σε Γερμανία, Νότια Κορέα, Νιγηρία και Ταϊβάν, ωστόσο, οι άνθρωποι δείχνουν να απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό και συγκεκριμένα το french toast!

Σε Μεξικό, Βέλγιο, Ρωσία και ΗΠΑ φαίνεται πως κοινό των κατοίκων είναι η ανάγκη να ξέρουν το μέλλον... Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις τους είναι τα ζώδια. Το πρωινό ξεκινάει διαφορετικά για Γερμανία, Πακιστάν και Ισπανία, καθώς εκεί αναζητούν όρους σχετικούς με διαλογισμό.

Η Ελλάδα μαζί με Νιγηρία, Φιλιππίνες και Ρωσία δείχνουν να έχουν την ίδια ανάγκη για προσευχή, καθώς οι λέξεις - κλειδιά αφορούν αυτό.

Αγαπημένη αναζήτηση για πολλούς είναι και ο καφές, λογικό! Κυρίως αφορά Ούγγρους, Ρουμάνους, Μεξικανούς και Σαουδάραβες. Στο Περού, όμως, αναζητούν λάπτοπ, νοσοκομεία και τράπεζες.

Οι μεσημεριανές αναζητήσεις

Τα μεσημέρια σε Σουηδία, Τουρκία, Ολλανδία και Χιλή ψάχνουν για συνταγές για noodles. Σε Φινλανδία, Ολλανδία, Ινδονησία και Αυστραλία προτιμούν την παέγια!

Σε Δανία, Αίγυπτο και Σουηδία θέλουν σούπα, ενώ Καναδοί, Ινδονήσιοι, Πολωνοί και Σουηδοί λατρεύουν να παραγγέλνουν από έξω!

Οι απογευματινές αναζητήσεις

Φυσικά, το φαγητό δεν σταματάει τα μεσημέρια. Σε Ελλάδα, Χιλή, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιαπωνία ψάχνουν για σούσι! Η Ελλάδα, όμως, δεν περιορίζεται εκεί και μαζί με Ισπανία, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη αναζητούν φαλάφελ, είτε συντατές είτε ντελίβερι. Γαλλία, Ισραήλ, Πακιστάν και Πορτογαλία ψάχνουν για πίτσα, ενώ σε Ινδία, Πολωνία και Αργεντινή δείχνουν να προτιμούν τις μπρουσκέτες.

Και επειδή μετά το αλμυρό έρχεται το γλυκό, σε ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία θέλουν πανακότα. Σε Αυστραλία, Ελβετία, Πακιστάν και Ιαπωνία θέλουν mochi -ιαπωνικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται από ριζάλευρο.

Τις Παρασκευές, σε Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία και Τσεχία ψάχνουν για «συναυλίες», ενώ σε Ρωσία, Ισπανία και Φιλιππίνες για «παιδί».

Οι βραδινές αναζητήσεις

Για αρκετούς ανθρώπους στον κόσμο, το βράδυ συνδέεται με θλίψη και μοναχικότητα. Όσο περνάει η ώρα οι αναζητήσεις στο Google είναι πιο... απαισιόδοξες για Βραζιλία, Χιλή, Φιλιππίνες και Ουκρανία.

Σε Καναδά, Αυστρία, Κολομβία, Αυστραλλια, Ρουμανία, Ισπανία και Περού οι όροι «πόνος στην μέση», «διάρροια» και «δυσκοιλιότητα» είναι οι πιο δημοφιλείς. Για Ρωσία, Ινδονησία και Ινδία, αυτό ισχύει για όρο «αϋπνία».

Σε Αυστραλία, Βραζιλία, Μεξικό, Γαλλία, Ισπανία, Πολωνία και Κολομβία, οι όροι αγνωστικισμός, αθεϊσμός και... κρυπτονομίσματα είναι οι πιο αναζητήσιμοι. Στην Ελλάδα, πάντως, βράδυ σημαίνει κρασί και φίλοι και το ίδιο και σε Ουγγαρία, Δανία και Ισπανία.

ειδήσεις τώραgoogleΔιαδίκτυοαναζητήσεις