Τεχνολογία|30.11.2023 09:11

Ο Μασκ απαντάει σε όσους πήραν τις διαφημίσεις τους από το Χ με... γαλλικά: «Αν κάποιος με απειλήσει με λεφτά, να πάει να γ*****ι»

Newsroom

Ο Ίλον Μασκ είναι κάπως γνωστός για τα... γαλλικά του και τις εμπρηστικές δηλώσεις. Τώρα, σε νέα του συνέντευξη, στράφηκε κατά των εταιρειών που αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του, Χ.

Ο επιχειρηματίας, σε συνέντευξή του στο DealBook Summit των New York Times, ρωτήθηκε για τις πρόσφατες αναρτήσεις του στο προφίλ του, που ξέσπασαν αντιδράσεις για αντισημιτισμό, κάτι που οδήγησε σε μαζική αποχώρηση των διαφημιζόμενων από την πλατφόρμα.

«Εάν κάποιος σκοπεύει να με απειλήσει με χρήματα, να πας να γα*****ς», είπε, με το κοινό να αντιδράει με ένα νευρικό γέλιο, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Εκπρόσωποι της X δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, ενώ αργότερα στη συνέντευξη, ο Μασκ φάνηκε να παίρνει πίσω την ανάρτησή του, χαρακτηρίζοντάς την «ανόητη».

Παίρνει αποστάσεις η Disney - Δεν θα ξαναδώσει διαφημίσεις στο X

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο δημοσιογράφος Andrew Ross Sorkin ρώτησε τον Bob Iger, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, σχετικά με την κίνηση της εταιρείας να αποσύρει τις διαφημίσεις της X.

«Γνωρίζουμε ότι ο Ίλον είναι εντυπωσιακός από πολλές απόψεις και ότι το όνομά του είναι πολύ συνδεδεμένο με τις εταιρείες που είτε έχει ιδρύσει είτε του ανήκουν, είτε πρόκειται για την Tesla είτε για τη SpaceX είτε τώρα για τη X», δήλωσε ο Iger, αν και πρόσθεσε ότι σέβεται τον Μασκ. «Παίρνοντας τη θέση που πήρε με αρκετά δημόσιο τρόπο, απλά αισθανθήκαμε ότι η συσχέτιση με αυτή τη θέση και τον Ίλον Μασκ και την X δεν ήταν κάτι θετικό για εμάς».

Ο Iger, μάλιστα, δήλωσε ότι ενώ ορισμένες από τις ιδιοκτησίες της Disney, όπως το ABC και το ESPN, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το X ως πλατφόρμα επικοινωνίας, δεν επανεξετάζει την απόφαση για την απόσυρση των διαφημίσεων.

«Πονοκέφαλος» η μαζική φυγή για τη CEO του Χ

H Disney είναι μία από τις αρκετές εταιρείες που αποφάσισαν να πάρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του Μασκ.

Η απόφαση να αποσυρθούν οι διαφημίσεις δεν προκύπτει μόνο από το tweet του Μασκ, αλλά και από μια έκθεση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Media Matters που έδειξε ότι οι διαφημίσεις τους τοποθετούνταν δίπλα σε περιεχόμενο που χαρακτηριζόταν από την υπεροχή της λευκής φυλής και τον αντισημιτισμό. Ο Μασκ έχει έκτοτε καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι New York Times ανέφεραν ότι το X μπορεί να χάσει έως και 75 εκατομμύρια δολάρια από τη μαζική φυγή. Η X υποστήριξε ότι κινδυνεύει με μόνο 11 εκατομμύρια δολάρια.

Ανεξάρτητα από το ακριβές ποσό, η αποχώρηση των διαφημιστών προστίθεται στον... πλούσιο κατάλογο των προβλημάτων της διευθύνουσας συμβούλου της X, Linda Yaccarino, η οποία προσπαθεί εδώ και μήνες να πείσει τους διαφημιστές ότι η X είναι μια ασφαλής πλατφόρμα.

Disney+Elon MuskΈλον Μασκειδήσεις τώρα