Τεχνολογία|02.04.2019 17:33

Πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις θα κερδίσουν το στοίχημα των νέων τεχνολογιών

Newsroom

Στη σύγχρονη εποχή, λόγω των συνεχόμενων τεχνολογικών αλλαγών και της κατάστασης της αγοράς εργασίας, η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση είναι σημαντικότερη από ποτέ. Υπολογίζεται ότι μια επιχείρηση ακόμη και με 100 άτομα προσωπικό δαπανά από 1000 – 2000 ευρώ ανά άτομο ετησίως για επαγγελματική εκπαίδευση και εκπαίδευση.

Οι τεχνολογίες Virtual & Augmented Reality προσφέρουν πλέον βιωματικές δυνατότητες για εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων και κάνουν την εκπαίδευση πολύ πιο αποτελεσματική. 

Παραδείγματα

Η Walmart (ο μεγαλύτερος retailer στην Αμερική), χρησιμοποιεί τεχνολογία VR για να εκπαιδεύσει χιλιάδες άτομα από το προσωπικό της σε καθημερινές εργασίες, αλλά και σε σενάρια που είναι δύσκολο έως αδύνατον να αναπαραχθούν διαφορετικά, όπως για παράδειγμα το “Black Friday”. Επιπλέον οι νέες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση εργαζομένων σε εργοστάσια, πλοία, αποθήκες, μηχανοστάσια και βιομηχανικά περιβάλλοντα.

Η powerX.tech εξειδικεύεται σε εφαρμογές exponential technologies γενικότερα, αλλά και VR/AR ειδικότερα ενώ έχει και διεθνείς συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες.

O Γιάννης Σωτηράκος, CEO της powerX.tech ανέφερε ότι «οι τεχνολογίες VR/AR (ή από κοινού “extended reality” XR) βρίσκουν ήδη περισσότερες εφαρμογές για επαγγελματική παρά για προσωπική χρήση. Η ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση ικανοτήτων (skills) και η ανάγκη για καλύτερη παραγωγικότητα και χαμηλότερα κόστη συναντιέται με τις δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών».

«Η εταιρεία προσφέρει βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία που σε μεταφέρει σε οποιοσδήποτε χώρους και καταστάσεις απαιτείται, ενώ υπάρχει δυνατότητα για εκπαίδευση στην αντιμετώπιση σεναρίων που δεν είναι εφικτή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο».

Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει σε εταιρείες όπως οι κατασκευαστικές, οι ασφαλιστικές, οι φαρμακευτικές, εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, βιομηχανικές ναυτιλιακές και εταιρείες logistics.

Η powerX.tech υποστηρίζει πως η εισαγωγή συστημάτων υποβοήθησης και εκπαίδευσης μέσω τεχνολογιών XR (AR/VR) ενισχύει την παραγωγικότητα κατά 32% και την ποιότητα κατά 30%!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την powerX.tech εδώ

εργαζόμενοιεταιρείεςεικονική πραγματικότητα