Τεχνολογία|02.04.2019 18:54

Gmail: Έγινε 15 ετών και το γιορτάζει με νέες λειτουργίες (vid)

Newsroom

Την 1η Απριλίου 2004 η Google ανακοίνωσε την δημιουργία της δικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μάλιστα χάριζε στους χρήστες της 1GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Πολλοί χρήστες θεώρησαν ότι επρόκειτο για μια φάρσα της ημέρας.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά το Gmail αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάλιστα, για να γιορτάσει γενέθλια του Gmail η Google ανακοίνωσε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα κάνουν την υπηρεσία ακόμη πιο χρηστική.

Αρχικά οι χρήστες θα μπορούν να προγραμματίζουν την ώρα αποστολής ενός μηνύματος.Το συγκεκριμένο εργαλείο έχει ξεκινήσει να διανέμεται τόσο στην έκδοση για υπολογιστές όσο και σε εκείνη για κινητά και τάμπλετ. Η υπηρεσία θα επιτρέπει τον ακριβή ορισμό ημέρας και ώρας όπου το μήνυμά τους θα αποσταλεί.

Επιπλέον η Google υποστηρίζει πως η λειτουργία Smart Compose γίνεται ακόμα εξυπνότερη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η λειτουργία θα μπορεί να συμπληρώσει την φράση που πληκτρολογεί ο χρήστης ακόμα πιο αποτελεσματικά, με βάση τα πιο κοινά σχήματα λόγου που χρησιμοποιεί. Εκτός αυτού θα μπορεί πλέον να προτείνει επικεφαλίδες, βασισμένο στο περιεχόμενο των emails.

Η λειτουργία αυτή, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά, πλέον θα είναι διαθέσιμη και για τα Ισπανικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Πορτογαλικά, αρχικά  στο λειτουργικό Android ενώ θα ακολουθήσει και η υποστήριξη για το λειτουργικό iOS.

Η Google ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι προσπαθεί να κάνει πιο αλληλεπιδραστικά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία λανσάρει λειτουργίες όπως τον άμεσο σχολιασμό σε κάποιο Google Doc ή την αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου, χωρίς να χρειαστεί να φύγει ο χρήστης από το σχετικό μήνυμα.

Με την παύση λειτουργίας του Google + πλέον το Gmail είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας, με την Google να δεσμεύεται να βελτιώσει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της και τα επόμενα 15 χρόνια.

googlegmailηλεκτρονικό ταχυδρομείο