Sophia: Το ρομπότ μίλησε για πρώτη φορά ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο
NewsroomΜια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο με θέμα Artificial Intelligence & Ethic καθώς στο πάνελ βρέθηκε το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο στον κόσμο, με το όνομα Sophia the robot. Μάλιστα απηύθυνε τον δικό της χαιρετισμό στην ελληνική γλώσσα.
Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από έξι κράτη αναλύουν από κοινού, με τη Sophia the robot, σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.
Στο συνέδριο διερευνάται η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους.
Σημειώνεται, η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network.
- Dead butt syndrome: Η «σιωπηρή απειλή» της καθιστικής ζωής - Τι είναι και τι προκαλεί
- Φλόγα ελπίδας στη Βενεζουέλα: Βρέφος 18 ημερών επέζησε μέσα στα συντρίμμια για 32 ώρες - Συγκλονιστικές εικόνες
- Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα - Τι δείχνει η σύγκριση με την Ευρώπη
- Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γερμανία «λιώνει» με ιστορικές θερμοκρασίες - Χωρίς κλιματισμό σπίτια, τρένα και νοσοκομεία