Τεχνολογία|21.03.2024 10:15

Ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύτηκε τσιπάκι της Neuralink του Ίλον Μασκ παίζει σκάκι!

Newsroom

Η εταιρεία Neuralink του Ίλον Μασκ μοιράστηκε βίντεο που δείχνει τον πρώτο άνθρωπο στον οποίο εμφυτεύτηκε το τσιπ εγκεφάλου της να παίζει σκάκι στον υπολογιστή του. 

Ο 29χρονος Noland Arbaugh εξήγησε ότι είχε ένα ατύχημα ενώ έκανε κατάδυση, που τον άφησε παραπληγικό και ότι δεν μπορεί να κουνηθεί ή να αισθανθεί κάτι από τους ώμους και κάτω.

Επιδεικνύοντας πώς λειτουργεί η τηλεπάθεια, είπε «βλέπετε αυτόν τον κέρσορα στην οθόνη; Αυτός είμαι εγώ... είναι όλη η δύναμη του μυαλού». 

«Βγήκα από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα»

«Στην αρχή προσπαθούσα να κουνήσω π.χ. το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπροστά, πίσω. Κι από εκεί, νομίζω ότι απλά έγινε διαισθητικό για εμένα να αρχίσω να φαντάζομαι τον κέρσορα να κινείται», συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά την χειρουργική επέμβαση, είπε ότι ήταν εξαιρετικά εύκολη, «κυριολεκτικά βγήκα από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα, δεν έχω γνωστικές διαταραχές».

«Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», κατέληξε.

τηλεπάθειαχειρουργική επέμβασηΈλον Μασκ