Τεχνολογία|01.04.2024 18:31

Microsoft: Διαχωρίζει το Teams από το Office υπό το φόβο αντιμονοπωλιακού προστίμου της ΕΕ

Newsroom

Σε μεγάλες αλλαγές προχωρά η Microsoft θέτοντας ξεχωριστά προς πώληση την εφαρμογή συνομιλίας και βίντεο Teams από το προϊόν Office σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις έξι μήνες μετά την αποσύνδεση των δύο προϊόντων στην Ευρώπη και σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα πιθανό αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της ΕΕ.

Η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύμφωνα με το Reuters η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διερευνά τη σύνδεση του Office και του Teams από τη Microsoft μετά από καταγγελία του 2020 από την εταιρεία CRM.N που ανήκει στην Salesforce και ανταγωνίζεται την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Slack στο χώρο εργασίας. Το Teams προστέθηκε δωρεάν στο Office 365 το 2017 και αντικατέστησε στη συνέχεια το Skype for Business και έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πως δικαιολογείται η Microsoft

Εκπρόσωπος της Microsoft με δηλώσεις του ανέφερε πως η εταιρία επεκτείνει τα βήματα που έκανε για να αποσυνδέσει το Teams από το M365 και το O365 στην Ευρώπη και την Ελβετία, στους πελάτες παγκοσμίως προσθέτοντας πως: «με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε  τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχοντας στις πολυεθνικές εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία όταν θέλουν να τυποποιήσουν τις αγορές τους σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές».

Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΕυρώπηειδήσεις τώραειδήσειςMicrosoft