Τεχνολογία|06.02.2025 13:13
Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Αυτεπάγγελτη έρευνα για DeepSeek - Στο μικροσκόπιο και το WhatsΑpp
NewsroomH Αρχή Προστασίας Δεδομένων ανακοίνωσε ότι κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας σε σχέση με τη νομιμότητα, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης DeepSeek, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.
Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση που αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών του WhatsΑpp από κακόβουλο λογισμικό.
Είχε προηγηθεί σχετική γνωστοποίηση της εταιρείας, δεδομένου πως στα θιγόμενα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται και συνδρομητές στην Ελλάδα.
Διαβάστε ακόμη
- «Έχουν ιδιοτελή στόχευση»: «Θύελλα» για τις παραλίες στην Αττική που κρίθηκαν ακατάλληλες - Ποιοι και γιατί αντιδρούν
- Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Σαρώνει το φαινόμενο της υδροπληξίας - 74 θάνατοι από πνιγμό στη Γαλλία, νεκρός 6χρονος στη Γερμανία
- Βορίδης: Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει νέο κόμμα - Αντιφατική η αντιπολίτευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Nέα αμερικανική επίθεση στο Ιράν και απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης – Ιρανικά πλήγματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν