Τεχνολογία|28.06.2019 18:11

Youtube: Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των προτεινόμενων βίντεο

Newsroom

Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί το Youtube για να κρατά τους χρήστες του καθηλωμένους μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους είναι τα επονομαζόμενα «προτεινόμενα βίντεο». 

Ο αλγόριθμος της εφαρμογής βρίσκει βίντεο παρόμοια με εκείνα που παρακολουθεί συνήθως ο χρήστης ή κανάλια που είναι πιθανό να του αρέσουν και τα εμφανίζει στη γνωστή σε όλους στήλη δίπλα ή κάτω από τα βίντεο που «παίζουν» εκείνη τη στιγμή. Έτσι οι χρήστες συνεχίζουν να παρακολουθούν το ένα βίντεο πίσω από το άλλο.

Μέχρι στιγμής όμως, ο θεατής δεν έχει κανέναν έλεγχο στην επιλογή αυτών των βίντεο και δεν είναι λίγες οι φορές που ο αλγόριθμος προτείνει για παρακολούθηση κάτι εντελώς αντίθετο με το γούστο του. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει πολύ σύντομα με κάποια νέα εργαλεία.

«Παρόλο που προσπαθούμε να προτείνουμε βίντεο που θα απολαύσετε, δεν πέφτουμε πάντα μέσα, οπότε σας δίνουμε περισσότερο έλεγχο για τις φορές που δεν τα καταφέρνουμε. Κάναμε απλό πλέον να μας πείτε να σταματήσουμε να σας προτείνουμε βίντεο από ένα συγκεκριμένο κανάλι», ανέφερε με ανακοίνωση του το Youtube. Αρχικά, η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μόνο στις εφαρμογές της πλατφόρμας για iOS και Android, όμως φαίνεται πως δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και στους υπολογιστές. 

Παράλληλα, το YouTube θα ενημερώνει τους χρήστες για το λόγο που ένα προτεινόμενο βίντεο εμφανίζεται σε εκείνους. «Μερικές φορές προτείνουμε βίντεο από κανάλια τα οποία δεν έχετε παρακολουθήσει ξανά, βάσει του τι αρέσει σε άλλους viewers με παρόμοια ενδιαφέροντα. Όταν προτείνουμε βίντεο βασισμένοι σε αυτό, θα δείτε περισσότερες πληροφορίες κάτω από το βίντεο σε ένα μικρό κουτί. Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε γιατί αυτά τα βίντεο εμφανίζονται στη σελίδα σας, για να σας βοηθήσουμε να βρείτε βίντεο από νέα κανάλια που μπορεί να σας αρέσουν», υπογραμμίζει το δημοφιλές μέσο.

iOSyoutubeAndroid