Θέατρο|14.12.2018 14:33

Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου στις τοπ παραστάσεις της Νέας Υόρκης

Newsroom

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός από τον Μάιο, οπότε τα συναρπαστικά «Πουλιά», η παράσταση της Στέγης του Ιδρύµατος Ωνάση, φιλοξενήθηκαν στο «St. Ann’s Warehouse» του Μπρούκλιν, φαίνεται όµως ότι η επιρροή τους παραµένει ζωντανή και έντονη. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το δηµοφιλές «New York Magazine» το επέλεξε ως µία από τις δέκα καλύτερες φετινές θεατρικές παραγωγές;

«Η εκδοχή του Νίκου Καραθάνου για την αριστοφανική κωµωδία ήταν µια ψυχεδελική, ξεδιάντροπη, αδίστακτη απόλαυση, µια καταϊδρωµένη γιορτή, που έκλεινε σατιρικά το µάτι στο διεφθαρµένο κυνήγι του ανθρώπου για την ευτυχία µέσα στο πανηγύρι» έγραψε χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Οι «Όρνιθες» του Καραθάνου (Φωτογραφία: NDP)

Διθυραµβικές εξάλλου ήταν και οι κριτικές που έλαβε η παράσταση από κορυφαία αµερικανικά ΜΜΕ αµέσως µετά την παρουσίασή της στο Μπρούκλιν. «Τέτοιο διονυσιασµό που δυναµιτίζει ολόκληρο το θέατρο έχουν να δουν οι Νεοϋορκέζοι από την εποχή του καινοτόµου Living Theater στα 60s. ∆εν είναι ακριβώς όµορφο, αλλά σκληρό και υπνωτιστικό, αρχέγονο και ταυτόχρονα αιθέριο. Είναι η µελωδία της γήινης ύπαρξης, µε όλες τις µυστηριώδεις ερεθιστικές υποσχέσεις να περιµένουν την εκπλήρωση και τη µαταίωσή τους» είχαν γράψει οι «New York Times».

ΌρνιθεςπαράστασηΝέα Υόρκη