Θέατρο|24.12.2018 16:52

Μαγεύει η «Φθινοπωρινή Ιστορία» στο Θέατρο Κνωσός (vids)

Newsroom

Σαρανταένα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση της «Φθινοπωρινής Ιστορίας» του Αλεξέι Αρμπούζωφ στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη και τον Μάνο Κατράκη, η Μάνια Παπαδημητρίου σκηνοθετεί μια εξαιρετική παράσταση με την Άννα Γεραλή και τον Λάμπρο Τσάγκα στο «Θέατρο Κνωσός» (Κνωσού 11).

Μια άρτια και μεστή παράσταση που αποζημιώνει τον θεατή και σχεδόν... τον ανεβάζει στη σκηνή καθώς οι πρωταγωνιστές θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά με τις μοναδικές ερμηνείες.

Η Άννα Γεραλή και ο Λάμπρος Τσάγκας συναντώνται για πρώτη φορά στην ίδια θεατρική σκηνή, μετά από χρόνια παράλληλης θεατρικής πορείας, συμφοιτητές ακόμα από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενσαρκώνοντας τους ήρωες του έργου με τρυφερότητα και χιούμορ.

Τη μουσική υπογράφει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Σταμάτης Κραουνάκης, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο με το έργο του Αρμπούζωφ να παίρνει άλλη διάσταση μέσα από την ευαίσθητη και σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Μάνιας Παπαδημητρίου αλλά και την εκπληκτική σκηνογραφία της Χριστίνας Οικονόμου.

Μοναδικά τα κοστούμια της παράστασης, με την υπογραφή του γνωστού ενδυματολόγου-σχεδιαστή Κώστα Κουβάτσου, αποπνέουν φινέτσα και ρομαντισμό με την αέρινη κίνησή τους.

Με τη «Φθινοπωρινή Ιστορία» σε μετάφραση της Παυλίνας Γαλανοπούλου, άνοιξε την αυλαία του το «Θέατρο Κνωσός» για να γιορτάσει τα 40 χρόνια του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας

Θέατρο Κνωσόςπαράσταση