Θέατρο|08.02.2021 12:02

Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν θέλω να μιλήσω. Θα απαντήσω εν καιρώ»

Newsroom

Το βράδυ του Σαββάτου (6/2), ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με επιστολή που έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία με τη σειρά της την έκανε δεκτή. Στο κείμενό του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Διαβάστε ακόμα: Μενδώνη για παραίτηση Λιγνάδη: «Άλλο οι επώνυμες καταγγελίες, άλλο οι φήμες»

Παράλληλα, ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου υπογραμμίζει ότι «Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ' όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Δημήτρης Λιγνάδης: Το χρονικό της παραίτησης και η βασική υποψήφια για τη θέση του

Η εκπομπή «Ευτυχείτε!» επικοινώνησε με τον Δημήτρη Λιγνάδη για να σχολιάσει το παρασκήνιο της παραίτησης. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού πρόθυμα απάντησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο, λέγοντας: «Δεν θέλω να μιλήσω. θα απαντήσω εν καιρώ. Αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου». 

Την απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασαν μέσα από τους λογαριασμούς τους στα social media τόσο ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας όσο και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε: «Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους».

Διαβάστε ακόμα: Σπύρος Μπιμπίλας: «Αν μιλήσουν τα αγόρια θα γίνει χαμός»

Δημήτρης ΛιγνάδηςΛίνα ΜενδώνηΕθνικό Θέατροπαραίτηση