Θέατρο|05.04.2021 16:36

Delivery παραστάσεων: Από το θεατρικό σανίδι στο σαλόνι του σπιτιού σας

Newsroom

Αναμφισβήτητα, η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τον τρόπο που διασκεδάζουμε, που περπατάμε στο δρόμο ή που βλέπουμε σινεμά και θέατρο. Οι καλλιτέχνες είδαν τις παραστάσεις, τις εκθέσεις και τις ταινίες τους ν' αναβάλλονται ή να ακυρώνονται, ενώ γενικά το οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί παγκοσμίως η Τέχνη είναι τεράστιο τον τελευταίο έναν χρόνο.

Ωστόσο, οι πολίτες της Πράγας πέρα από φαγητό, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραγγέλνουν και θεατρικές παραστάσεις. Μέσω εικονικής πραγματικότητας, το θεατρικό σανίδι μεταφέρεται στο σαλόνι του σπιτιού εκατοντάδων Τσέχων που έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Σύμφωνα με το «Euronews», oνομάζεται «Brejlando» και στα τσέχικα σημαίνει γυαλιά οράσεως.

«Είναι ένας καλός, διαφορετικός τρόπος θέασης. Οι καλλιτέχνες έρχονται στο σαλόνι του σπιτιού μας» δήλωσε ο Ματέζ Φρίμπα. «Είσαι πολύ κοντά στους ηθοποιούς και βιώνεις την ιστορία. Είναι μια νέα εμπειρία. Είναι υπέροχο» υποστηρίζει η σύζυγος του Ζάνα Φριμπόνα.

Το θέατρο στο σπίτι κοστίζει όσο ένα κανονικό εισιτήριο, ενώ προσφέρει και κάποιες πρωτόγνωρες εμπειρίες. Στο ψηφιακό περιβάλλον, οι πολίτες μπορούν να εμπλακούν με τους ηθοποιούς, ακόμη και να υποδυθούν κάποιο ρόλο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δέκα θεατρικές ομάδες και κάθε έργο διαρκεί 60 λεπτά, ενώ η μαγνητοσκόπηση γίνεται με κάμερες 360.

Διαβάστε επίσης: Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΣΕΗ και του Εθνικού Θεάτρου

deliveryΠράγαπαράσταση