Θέατρο|31.08.2021 15:25

Ζαν Πολ Γκοτιέ: Στον «Προμηθέα Δεσμώτη» με τον Γιάννη Στάνκογλου

Newsroom

Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτό το διάστημα ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ (Jean Paul Gaultier), ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησε μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Αυτή δεν ήταν άλλη από την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου.

Διαβάστε επίσης: Ελένη Φουρέιρα - Μετατρέπεται σε σύγχρονη θεά Αφροδίτη και φοράει εμβληματικές δημιουργίες του Ζαν Πολ Γκοτιέ

Μετά το τέλος της παράστασης, βρέθηκε στα παρασκήνια, όπου συνεχάρη όλους τους συντελεστές και φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με τον πρωταγωνιστή Προμηθέα και τον Άρη Μπινιάρη. Ο διάσημος σχεδιαστής πραγματοποίησε το τελευταίο του ντεφιλέ υψηλής ραπτικής στις 22 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο Σατλέ, έπειτα από 50 χρόνια καριέρας.

Ζαν Πολ Γκοτιέ (NDP photo)
Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης και Ζαν Πολ Γκοτιέ (NDP photo)

Τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου επέλεξε να συμπεριλάβει το Θέατρο Πορεία στο πολυσυλλεκτικό του ρεπερτόριο, και με αυτή την παράσταση έκανε την ... πρώτη του κάθοδο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι έργο αχρονολόγητο. Ειδικοί θεωρούν πως ο σπουδαίος ποιητής το έγραψε στον απόηχο της έκρηξης της Αίτνας περί το 470 π.Χ., άλλοι, μεταξύ 467 και 458 π.Χ. κι άλλοι το θεωρούν όψιμο έργο του, γραμμένο μετά την Ορέστεια, συγκεκριμένα όταν διένυε την τελευταία περίοδο της διαμονής του στη Σικελία.

Όλες οι ειδήσεις

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 24 χρόνια από τον τραγικό θάνατό της στο Παρίσι

Απαρηγόρητη η Sharon Stone: Πέθανε ο 11 μηνών ανιψιός της - Το συγκινητικό βίντεο

Jennifer Lopez - Heidi Clum: Εντυπωσίασαν στο σόου των Dolce & Gabbana στη Βενετία

Πρεμιέρα Big Brother με Άννα Μαρία Ψυχαράκη - Παίκτρια αποκάλυψε: «Δολοφόνησαν τον σύντροφό μου»

Γιάννης ΣτάνκογλουΖαν Πολ ΓκοτιέΠρομηθέας Δεσμώτης