Θέατρο|22.01.2019 17:38

Η αληθινή ιστορία του ληστή «Χανς Κόλχαας» στο Θέατρο Αrt 63

Newsroom

Η εμβληματική παράσταση «Χανς Κόλχαας», του Τζέιμς Σόντερς σε μετάφραση Γιώργου Θεοδοσιάδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας το 1974, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά περίοδο. Μετά από 34 χρόνια και σε μια εξίσου ταραγμένη παγκοσμίως πλέον εποχή, παρουσιάζεται στο ολοκαίνουργιο Θέατρο Αrt 63 της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Νίκα και ενδεκαμελή θίασο.

Το έργο, παρόλο που διαδραματίζεται στο 1800, είναι πιο επίκαιρο και σύγχρονο από ποτέ. Πρόκειται για την ιστορία του φιλήσυχου εμπόρου αλόγων, Κόλχαας, που έπεσε θύμα αδικίας, εκδιώχθηκε από το δικαστικό σύστημα της εποχής και αποφάσισε μόνος του να διεκδικήσει με κάθε μέσο το δίκιο του. Είναι η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που μετατράπηκε σε ληστή και φονιά, ξεσηκώνοντας μια λυσσαλέα επανάσταση που συνεπήρε κάθε αδικημένο και κλόνισε το πολιτικό σύστημα.

Μια αδικία που οδήγησε στα άκρα. Ένα εξαγριωμένο από την καταπίεση πλήθος. Μια επανάσταση που ανέτρεψε δεδομένα. Μια αληθινή ιστορία. Ένα έργο που μοιάζει πως γράφτηκε σήμερα...

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ. 
Κίνηση: Κική Μπάκα. 
Μουσική / Μουσική Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη. 
Δραματουργική Επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη. 
Σκηνικά / Κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη. 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης. 
Παίζουν: Νίκος Νίκας (Χανς Κόλχαας) και Σάλλη Αλ Ταπάς, Παμπίνα Γεωργίου, Ηλέκτρα Θεολόγη, Γιώργος Καρακυριάκος, Τόνια Μαράκη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Γιώργος Ξούλος, Δέσποινα Πέττα, Παναγιώτης Ράιος, James Rodi & Νίκη Σκιαδαρέση.

Info

Θέατρο Art 63: 3ης Σεπτεμβρίου 63. Πρεμιέρα: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ. Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος, στο ταμείο) | 8 ευρώ (μειωμένο, προπώληση). Πληροφορίες - κρατήσεις στο: 21 0323 3537.

«Αrt 63» - Μία νέα θεατρική σκηνή

Στον αριθμό 63 της 3ης Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης, στο κτίριο που στεγάζεται η «Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης» ξεκινά το «ταξίδι» της η νέα θεατρική σκηνή «Αrt 63». Αφετηρία δημιουργίας του θεάτρου «Αrt 63» είναι η σύνδεσή του με τη Δραματική Σχολή «Γιώργος Θεοδοσιάδης». Στην πρώτη παράσταση, που θα ανοίξει την αυλαία του θεάτρου τον Νοέμβριο, συμμετέχουν απόφοιτοι – επαγγελματίες ηθοποιοί της σχολής, μαζί με καθηγητές της σχολής που είναι χρόνια καταξιωμένοι στο χώρο της τέχνης. Ο χώρος είναι άρτια διαμορφωμένος για να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, χορό, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ και έχει στόχο να γίνει χώρος έκφρασης καλλιτεχνών, νέων – και όχι μόνο- που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

θέατροπαράσταση