Θέατρο|05.05.2022 14:45

Δέσποινα Βανδή: Το «Γεια» γίνεται μουσική παράσταση - Η ανακοίνωση

Newsroom

Το 2001, ένα άλμπουμ βρίσκεται στα χείλη και στα αυτιά όλων, χορεύεται παντού, γίνεται τέσσερις φορές πλατινένιο μέσα σε έντεκα μέρες. Το «Γεια» υπογράφει ο Φοίβος, τραγουδά η Δέσποινα Βανδή και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Περιέχει συνολικά 21 τραγούδια, κομμάτια που κινούνται σε πολλά μουσικά στυλ, η βάση τους όμως δείχνει να είναι η dance - pop. Στο δίσκο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι επιτυχίες «Λάθος Άνθρωπος», «Όλο Λείπεις», «Ανάβεις Φωτιές», «Όλα οδηγούν σε σένα», «Αχ καρδούλα μου», «Θέλω να σε δω», «Έλα», «Δέστε μου τα μάτια» και φυσικά το διαχρονικό και μη εξαιρετέο «Χριστούγεννα».

«Το 2022, το "Γεια" ένα από τα πλέον επιτυχημένα, εμβληματικά άλμπουμ της τελευταίας 20ετίας γίνεται μιούζικαλ σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. Τα τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο από το κοινό που συγκέντρωσαν περισσότερες από 90.000.000 προβολές στο youtube και 10.000.000 streams στο spotify, έρχονται στη σκηνή σε μία παράσταση που θα αφήσει εποχή. "Γεια - The musical", μια παραγωγή με την υπογραφή της People Entertainment Group, της εταιρίας που ευθύνεται για τις πιο επιτυχημένες υπερπαραγωγές μιούζικαλ στην Ελλάδα και στον κόσμο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Γεια: Το άλμπουμ – σταθμός της Δέσποινας Βανδή

Το 2002, ο Φοίβος και η Δέσποινα Βανδή παραλαμβάνουν το βραβείο για τις «Καλύτερες Πωλήσεις Έλληνα Καλλιτέχνη στον Κόσμο» στα World Music Awards, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της παγκόσμιας δισκογραφίας. Την επόμενη χρονιά, το «Gia» η αγγλόφωνη εκδοχή του τραγουδιού – πάντα σε στίχους και μουσική του Φοίβου– κατακτά τα charts των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας και γίνεται Νο1.

«Είμαι στη Μαδρίτη, έτοιμη να γεννήσω και περπατάω στους δρόμους. Και έχω τον Γιώργο Λεβέντη στο τηλέφωνο που μου λέει ότι το "Γεια" πέρασε τον Ατλαντικό και είναι στο Νο1 του Billboard. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση για έναν τραγουδιστή από την Ελλάδα που έχει κάνει κάποιες επιτυχίες. Και εκείνη τη στιγμή δεν με ενδιέφερε! Συγγνώμη που το λέω. Ήμουν σε άλλη φάση. Με ενδιέφερε να κατέβει το μωρό να πάω να γεννήσω. Να την πιάσω στα χέρια μου, να τη δω. Αν αυτό το πράγμα μου το έλεγε ένα χρόνο νωρίτερα, θα είχαν παραλύσει τα πόδια μου και θα είχα λιποθυμήσει στους δρόμους της Μαδρίτης. Ήμουν ήδη σε άλλη φάση» είχε δηλώσει η Δέσποινα Βανδή στην εκπομπή Dot, λίγα χρόνια αργότερα.

μιούζικαλΔέσποινα Βανδήειδήσεις τώραΦοίβος