Θέατρο|18.10.2022 18:17

Το «Γεια» της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου γίνεται μουσική παράσταση - Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές

Newsroom

Η ιδέα για την μεταφορά του «Γεια» σε μιούζικαλ ήταν του Φοίβου. Αμέσως συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μαλισσόβα, γνωστό για την επιτυχημένη παρουσία του στο μουσικό θέατρο. Σκοπός και των δύο ήταν να μην γίνει μια νοσταλγική αναβίωση του άλμπουμ, αλλά να δημιουργηθεί μια παράσταση που θα επικοινωνήσει με το μέλλον.

Με νέες ενορχηστρώσεις, νέες ερμηνείες και καινούργιες συνθέσεις που εξυπηρετούν την πλοκή του έργου. Για τις ανάγκες του έργου έγινε μια μεγάλη –εξαντλητική ακρόαση, ώστε να βρεθούν καινούργια ταλαντούχα πρόσωπα που θα συζητηθούν. Μαζί τους καταξιωμένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές για να συμπληρώσουν το προκλητικό πάζλ του «Γειά».

Στο «γεια – the musical» θα ακουστούν για πρώτη φορά και νέα τραγούδια του δημιουργού που αναμένεται να ενθουσιάσουν το κοινό εντός και εκτός της θεατρικής αίθουσας. Τα τραγούδια από το «Γεια», που έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο μέσα σε έντεκα ημέρες, ερμηνεύει ένας 20μελής θίασος, με συμμετοχές έκπληξη.

Ανάμεσά τους, η σπουδαία Αλέκα Κανελλίδου, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Τζώρτζια Κεφαλά που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε musical και ο Παναγιώτης Πετράκης, που ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στην πρόζα και το τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί τους, επίσης, η Τραϊάνα Ανανία, ο Biased Beast, o Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου και σε πρώτη εμφάνιση η Δανάη Τσιρώνη.

Σημειώνεται πως η αγγλόφωνη εκδοχή του τραγουδιού «Gia» κατέκτησε τα charts των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι δημιουργοί του «γεια» παρέλαβαν και το βραβείο για τις «καλύτερες πωλήσεις Έλληνα Καλλιτέχνη στον κόσμο» στα World Music Awards, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της παγκόσμιας δισκογραφίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΦοίβοςΔέσποινα Βανδήμιούζικαλ