Θέατρο|28.11.2022 19:13

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Πώς έγινε το ατύχημα στη σκηνή- «Θα υπάρξουν κυρώσεις» λέει ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ στο ethnos.gr

Άγγελος Γεραιουδάκης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Facebook
Facebook
Facebook

«Θα υπάρξουν κυρώσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ), Ιωσήφ Βουράκης, μιλώντας στο ethnos.gr για το περιστατικό που σημειώθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αποτέλεσμα να προκληθεί ατύχημα και να τραυματιστούν ελαφρά κάποια παιδιά.

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου Πειραιά έζησαν στιγμές αγωνίας κατά τη διάρκεια πρόβας που έκαναν στο Δημοτικό Θέατρο, καθώς ο παραγωγός άλλαξε χωρίς καμία προειδοποίηση στηρίγματα της σκηνή, με αποτέλεσμα τμήμα της να πέσει. «Η κεντρική σκηνή του θεάτρου έχει υποστεί κάποιες αλλαγές, καθώς αυτή την περίοδο παίζονται οι "Εύθυμες Κυράδες". Έγινε κάποια παρέμβαση από τον παραγωγό, χωρίς να πάρει την άδεια από κανέναν. Έκλεισε μ' ένα κομμάτι ξύλο το πάνω μέρος της πισίνας που βρίσκεται αριστερά της σκηνής. Τα παιδιά που έκαναν την πρόβα τους, πάτησαν πάνω εκεί, έφυγε το ξύλο και έγινε το ατύχημα. Και εγώ να το έβλεπα κλειστό, θα πάταγα. Τονίζω, όμως, πως δεν κατέρρευσε κάποιο κομμάτι της σκηνής, όπως διαβάζω» περιγράφει ο κ. Βουράκης, επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. 

«Θα αναζητηθούν ευθύνες»

Παράλληλα, επισήμανε ότι θ' αναζητηθούν ευθύνες για το δυσάρεστο περιστατικό, «γιατί το να γίνεται μία τέτοιους είδους αλλαγή και να προκληθεί όχι μόνο τραυματισμός αλλά και πανικός, κάποιος έχει την ευθύνη. Θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες που έχω για να βρω ποιος το έκανε. Επειδή έχω και εγώ παιδιά και έρχομαι στη θέση του γονιού που τον πήρε το παιδί του και του είπε: “Μαμά, μπαμπά χτύπησα”, θα βρω ποιος το έκανε και θα εξαντλήσω όλη την αυστηρότητά μου πάνω του. Κακώς το έκανε». 

Τέλος, ζητά «συγγνώμη» τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές, λέγοντας ότι «έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τους γονείς των παιδιών που τραυματίστηκαν και ότι χρειαστούν είμαστε εδώ γι' αυτούς. Όπως τα είδα, όμως, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό από άποψη τραυματισμού. Περισσότερο είναι το σοκ που έπαθαν». 

Σημειώνεται πως η μουσική παράσταση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, τελικά θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία. «Αν και τα παιδιά ολοκλήρωσαν την πρόβα τους, αποφασίσαμε με το μουσικό σχολείο, η παράσταση να γίνει κάποια άλλη ημέρα» καταλήγει ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μαθητέςΔημοτικο Θέατρο Πειραιάειδήσεις τώραπρόβες