Θέατρο|04.11.2018 20:14

Ο Δημήτρης Δημητριάδης σε παράσταση για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Newsroom

Ένα από τα πιο σημαντικά διεθνώς θεατρικά έργα του Κολτές ανεβαίνει σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Κώστα Ζάπα στον Τεχνοχώρο Cartel κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2019.

Στην παράσταση της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Δημητριάδης θα είναι παρών και θα συνομιλήσει με το κοινό. Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Σε μια συνέντευξή του στην COLETTE GODARD ο Κολτές είχε πει για τη «μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι»: «Στην αρχή είχα σκεφτεί να φέρω αντιμέτωπους έναν τραγουδιστή των μπλουζ κι έναν πανκ. Δύο απόψεις για τη ζωή εντελώς αντίθετες, κι αυτό είναι που έχει σημασία. Όταν η απόσταση ανάμεσα σε δυο πρόσωπα είναι τόσο μεγάλη, τι μένει; Η διπλωματία, δηλαδή η γλώσσα. Συνομιλούν ή αλληλοσκοτώνονται. Άρα λοιπόν συνομιλούν, όμως το ότι αλληλοπροσεγγίζονται δεν οφείλεται στο ότι εγκιβωτίζονται ο ένας μέσα στον άλλον. Όταν είδα την ταινία του Τζάρμους ‘’Στην παγίδα του νόμου’’, αναγνώρισα τον εαυτό μου στις σχέσεις του Tom Waits και του John Lurie, που χωρίς να το θέλουν έχουν βρεθεί μαζί. Αυτό που συμβαίνει ανάμεσά τους είναι κάτι το μυστηριώδες, σαν ένας αγώνας πυγμαχίας. Βάζουν δυο ανθρώπους πάνω σ’ ένα ρινγκ κι αυτοί πρέπει ν’ αγωνιστούν και να νικήσουν. Δυο πρόσωπα που δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο, χτυπιούνται μέχρι θανάτου μπροστά στο κοινό, ζουν πράγματα που υπερβαίνουν το ερωτικό πάθος. Απέναντι στον αντίπαλο, απογυμνώνονται, υποφέρουν όπως ποτέ άλλοτε. Αυτοί οι άνθρωποι, σε τελευταία ανάλυση, δεν έχουν φτάσει στον πάτο. Είναι δυνατοί. Δεν έχουν πλέον ούτε αυταπάτες, ούτε πίστη. Πράγμα που τους επιτρέπει να έχουν ασύλληπτες φιλοδοξίες, τρελές αλλά πολύ συγκεκριμένες ελπίδες. Εμείς θέλουμε την υπέρβαση, εδώ ακριβώς στην επίγεια ζωή. Την υπέρβαση για μία και μόνο στιγμή. Τη θυσία για ένα άμεσο αποτέλεσμα. Έτσι είναι τα θεατρικά μου πρόσωπα, τους ανεβαίνει η αδρεναλίνη, και ορμούν, έστω κι αν δεν πιστεύουν στο αποτέλεσμα».

Δείτε περισσότερα εδώ

«Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι»

Συντελεστές
Συγγραφέας  Μπερνάρ-Μαρί Κολτές
Σκηνοθεσία Κώστας Ζάπας
Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης

Πρωταγωνιστούν Δημήτρης Γεωργαλάς, Θάνος Κώτσης
Σκηνικά – κοστούμια  Μαρία Καραθάνου
Φωτισμοί Μιχάλης Μπούρης
Βοηθός παραγωγής Ελλη Τσιτσιπά
Sound design Ηλίας Φλάμμος
Σχεδιασμός αφίσας: Βασίλης Τίκος
Φωτογραφίες παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης
Φωτογραφίες πρεμιέρας: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Επικοινωνία: Σοφία Αδαμίδου
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 75΄
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
Τόπος: Τεχνοχώρος Cartel (Μικέλη 4 & Αγ. Άννης Βοτανικός -Στάση μετρό Ελαιώνας- τηλ. 693 989 8258)

Γιατροί Χωρίς ΣύνοραπαράστασηΔημήτρης Δημητριάδης