Θέατρο|04.10.2023 17:16

«Η μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ στο Από Κοινού Θέατρο

Newsroom

Το «Από Κοινού Θέατρο» (Ευπατριδών 4, Γκάζι) υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, με δύο νέες παραγωγές, οι οποίες έχουν ως αφετηρία δύο λογοτεχνικά έργα, διαφορετικής θεματικής αλλά εξίσου μεγάλου ενδιαφέροντος. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, προγραμματίζεται η πρεμιέρα της παράστασης «Η μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, με τις Αγγελική Ξένου και Βασιλική Κούλη.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει και η παρουσίαση του έργου «Μια σεμνή πρόταση» του Ιρλανδού Τζόναθαν Σουίφτ, σε ελεύθερη απόδοση και ερμηνεία Αντώνη Ξένου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Κατσαμένη.

«Η μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θίγει το ευαίσθητο και δυστυχώς συνεχώς επίκαιρο θέμα της έμφυλης και οικογενειακής βίας. Η Μάντια, το κορίτσι από το Τυφλό Νερό, έμαθε τι θα πει βία από πρώτο χέρι. Μέσα στην οικογένεια, από το χέρι του πατέρα. Εφτασε η ώρα που το έσκασε από τον βασανιστή της για μια καλύτερη ζωή αλλά την περίμενε ένας νέος κύκλος βίας… Πίσω από έναν έρωτα, καλά κρυμμένος, ένας νέος βασανιστής. Ενας νέος κύκλος βίας, πιο επώδυνος....

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή - Σάββατο στις 21:00

«Μια Σεμνή Πρόταση» του Τζόναθαν Σουίφτ

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζόναθαν Σουίφτ, την ελεύθερη απόδοση του οποίου υπογράφει ο Αντώνης Ξένος, που ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Δανάης Κατσαμένη. Το έργο γράφτηκε το 1729 και αποτελεί μια «σατιρική αντίστροφη όψη των ευθέων κοινωνικών και πολιτικών σχολίων του Σουίφτ για τα δεινά της χώρας του».

Εχοντας ως βασικό γνώμονα την απέχθεια προς τα τυραννικά καθεστώτα ο συγγραφέας, που έγινε ευρέως γνωστός από τα περίφημα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ», έγραψε ένα έργο όπου χρησιμοποιεί με δυστοπική αλληγορία την έννοια της ανθρωποφαγίας, για να πραγματοποιήσει μα ευθύβολη και διορατική επίθεση στα μειωμένα αντανακλαστικά κάθε «φιλήσυχου», αλλά πρακτικά εφησυχασμένου πολίτη-αναγνώστη, κάθε εποχής και κοινωνίας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 20:00

ειδήσεις τώραπαράστασηενδοοικογενειακή βίαΑύγουστος Κορτώ