Θέατρο|06.11.2018 10:09

Η Ελένη Ράντου συναντά τη «Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν

Newsroom

Η Ελένη Ράντου, που επιθυμούσε χρόνια να μεταφέρει στη σκηνή το έργο, πήρε την έγκριση του ίδιου του Γούντι Άλεν για τη θεατρική της διασκευή, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στη μεταφορά της περίφημης «Blue Jasmine» στο θέατρο.

Η ιστορία παρακολουθεί την πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ βραβεύτηκε με τη χρυσή σφαίρα, το Bafta και το Screen Actors Guild Award. Το σενάριο στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, περιγράφει με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο το οδοιπορικό της πτώσης και την τραυματική εμπειρία της απώλειας, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια. 

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής, Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου και Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος, Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα, Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Παίζουν: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κορωναίος, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος

Ελένη ΡάντουπαράστασηΓούντι Άλεν