Θέατρο|07.04.2024 21:15

Κονιάκ 0 αστέρων: Μία εξαιρετική παράσταση έρχεται στον Πολυχώρο Vault

Newsroom

Ένα παιδί που προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και και τα δικά του «θέλω» έρχεται αντιμέτωπος με το πιο σκληρό αντίπαλο του, την συνείδηση του. Μια συνείδηση η οποία πρωτίστως κοίτα να εξυπηρετήσει τα πρέπει της κοινωνίας. Ποιο λοιπόν θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της μάχης; Θα καταφέρει το παιδί να χειραφετηθεί και να απαλλαγεί από' τις ενοχές του;

Στην παράσταση «Κονιάκ 0 αστέρων» θίγονται, μέσω μιας φαινομενικά ακίνδυνης και καθημερινής ελληνικής οικογένειας, ζητήματα όπως η πατριαρχία, η ισότητα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η έμφυλη ταυτότητα και η χειραφέτηση. Ζητήματα σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά.

Η ιστορία ακολουθεί την πορεία μίας οικογένειας στις δεκαετίας των '80s, '90s και '00s και γνωρίζουμε τους ανθρώπους που την έχτισαν -τους γονείς- μέσα από τις αξίες και τα «πιστεύω» τους, που προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν στο παιδί τους, ώστε να συνεχίσει επάξια τον δρόμο που χάραξαν.

Περίοπτη θέση κατέχει το κονιάκ, που, όσο πιο πολλά αστέρια έχει, τόσο αυξάνεται η αξία της οικογένειας στο κοινωνικό φαίνεσθαι. Μέσα σε αυτό το κλίμα το παιδί καλείται να διαφυλάξει τα αστέρια, ενώ, παράλληλα, μεγαλώνοντας, αρχίζει ν' ανακαλύπτει τον δικό του εαυτό. Αναπόφευκτα έρχεται σε σύγκρουση με την οικογένειά του και τα «πρέπει» που επιβάλει η κοινωνία, αλλά περισσότερο με την ίδια του τη συνείδηση, η οποία, επίσης, τρέφεται από «πρέπει».

Η σκηνοθεσία του Γιάννη Φασόη εστιάζει στην απλότητα και τον συμβολισμό. Ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται την εγγύτητα μεταξύ θέσεων και σκηνής και -ανά διαστήματα- σπάει τον τέταρτο τοίχο, επιτρέποντας στο κοινό να είναι, σχεδόν, κομμάτι της θεατρικής δράσης.

Παίζουν οι Χριστιαλένα Γιάννου, Στέφανος Καλτσής, Ζωή Κικινή, Κωστής Μπιργάλιας και Γιάννης Φασόης. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 15 Απριλίου μέχρι 28 Μαΐου στις 21:00 στον Πολυχώρο Vault

μαύρη κωμωδίαΠολυχώρος Vaultειδήσεις τώρα