Θέατρο|07.05.2019 18:12

«Είμαι ζώο! Σοκαρίστηκες;» στο Μικρό Εθνικό

Newsroom

Έφηβοι που συμμετέχουν στα θεατρικά εργαστήρια του Μικρού Εθνικού, από 8 έως 19 Μαΐου, γράφουν τα δικά τους έργα, εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα, μάς παίρνουν μαζί στο ταξίδι της αστείρευτης φαντασίας τους, και ανεβαίνουν στη σκηνή με 8 διαφορετικές παραστάσεις. Επαγγελματίες του θεάτρου, τούς καθοδηγούν με τη δέσμευση πως το θέατρο για εφήβους οφείλει να είναι ένα γόνιμο πεδίο καλλιτεχνικής δράσης. 

Ένα θέατρο που ασχολείται με το πώς ζουν σήμερα οι έφηβοι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Οι παραστάσεις στο φετινό Φεστιβάλ είναι ένα ταξίδι επινόησης. Η ομάδα άλλοτε διερευνά το εντύπωμα που αφήνει ένα υπάρχον θεατρικό έργο και το οποίο γεννά το υλικό για το νέο κείμενο, και άλλοτε ξεκινά από μια ιδέα, την οποία διερευνά και εξελίσσει συλλογικά. Το θέατρο της επινόησης τοποθετεί του εφήβους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας, και αναδεικνύει τη δύναμη που έχει ο καθένας μας μέσα του να επινοεί εξαρχής τον εαυτό του.

Παραστάσεις: Σάββατο 11 Μαΐου στις 20.00 & Κυριακή 12 Μαΐου στις 21.00

Μια παράσταση από την ομάδα των εργαστηρίων του Μικρού Εθνικού «Σωματικό θέατρο». Σε ονειρώδη κατάσταση που εξερευνά εμάς, εσάς, τα ζωόδικα, τα θεϊκά, τα ανθρώπινα στοιχεία της ύπαρξης μας. Στο βάθος, στο τέλος, η επικοινωνία και η επαφή μοιάζουν πιο ζωτικές ανάγκες κι απ την ίδια την επιβίωση. Τα κείμενα, οι κινήσεις, οι ανάσες, οι κραυγές, είναι δημιουργίες της ομάδας των εφήβων.

Συντελεστές: 

Διδασκαλία: Μάτα Μάρρα, Ζωντανή μουσική: Αλέξης Κωστόπουλος
Ομάδα σωματικού θέατρου: Αργυρού Κατερίνα, Αυγερίδου Φανή-Ουρανία, Κουτσοδήμου Αναστασία, Κωνσταντοπούλου Χρυσάνθη, Μάρκου Κωνσταντίνα, Μπουρμπούλη Νίκη, Παναγιωτοπούλου Στεφανία, Παπαπαναγιώτου Ξένια, Σαγρή Ναϊάδα, Σακκά Κωνσταντίνα, Σολωμού Ιφιγένεια, Σταματάκη Μαρία, Φαλιδούρη Ελευθερία, Φραγκή Ειρήνη, Χαϊκάλη Αθηνά

έφηβοιΕθνικό Θέατρο