Θέατρο|08.10.2019 16:38

Χρήστος Σπανός: Είναι πολύ αισιόδοξη η εικόνα της σημερινής τηλεόρασης

Άκης Φωτόπουλος

Ο Χρήστος Σπανός αναφέρεται στη συνεργασία του με το Σπύρο Παπαδόπουλο και εξηγεί γιατί απέχει τη φετινή σεζόν από την τηλεόραση.

Τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Κάππα για το «Δείπνο ηλιθίων». Πού οφείλεται η επιτυχία της παράστασης;

Είναι ένα πάρα πολύ ωραίο έργο, με πολλά ωραία μηνύματα. Δεν είναι από τις κωμωδίες που απλώς γελάς. Η παράσταση είναι στημένη πολύ σωστά χάρη στην πολύ καλή ανάγνωση του έργου που έχει κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στην παράσταση είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε το κοινό να γελάει, να συγκινείται και να ταυτίζεται με τους ήρωες.

Ποιο είναι το μήνυμα που περνάει στο κοινό μέσα από αυτήν την παράσταση;

Το μήνυμα που έχει να δώσει το έργο είναι πάρα πολύ όμορφο. Δεν πρέπει να περνάμε κάποιον για ηλίθιο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα βρεθείς κι εσύ στην ίδια θέση.

Πώς θα περιγράφατε τον ρόλο σας στο «Δείπνο ηλιθίων»;

Εγώ υποδύομαι έναν ορθοπεδικό, ο οποίος εισβάλλει στο σπίτι του εκδότη (που υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) για να τον εξετάσει, καθώς έχει ένα πρόβλημα με τη μέση του, και δημιουργεί μπερδέματα. Ο γιατρός που υποδύομαι είναι ένας πολύ καλός επιστήμονας, αλλά έχει και μια δόση τρέλας μέσα του.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον Σπύρο Παπαδόπουλο; 

Εξαιρετική. Από τις καλύτερες που έχω κάνει τα τελευταία 22 χρόνια. Και πάνω στη σκηνή αλλά και πίσω από τη σκηνή. Ο Σπύρος είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος και σκηνοθέτης.

Φέτος απέχετε από την τηλεόραση..

Η αλήθεια είναι ότι μου έγινε μια πρόταση, αλλά δεν την αποδέχτηκα γιατί θεώρησα ότι δεν μου ταίριαζε. Έπειτα από κάποια χρόνια σε αυτήν τη δουλειά έκρινα ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, γι’ αυτό και αρνήθηκα.

T

Η φετινή εικόνα της τηλεόρασης τι αίσθηση σας δίνει;

Είναι πολύ ευχάριστη και συνάμα πολύ αισιόδοξη η εικόνα της σημερινής τηλεόρασης. Ύστερα από πολλά χρόνια, η μυθοπλασία έχει ανέβει πάρα πολύ. Και είναι πάρα πολύ ευχάριστο αυτό, γιατί ανοίγουν οι δουλειές για όλους εμάς που έχουμε σχέση με αυτό το κομμάτι. Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος.

Είδατε τις καινούργιες ελληνικές σειρές που βγήκαν πρόσφατα στη μικρή οθόνη;

Δεν τις έχω δει όλες. Απ’ όσες παρακολούθησα μου άρεσαν οι «Άγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 και το «Έρωτας μετά» του Alpha. Επίσης εξακολουθώ να βλέπω το «Πέτα τη φριτέζα» του ΑΝΤ1.

Γίνατε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του «Ερμή» στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Ακρως οικογενειακόν». Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή της τηλεόρασης;

Η σειρά αυτή σχεδόν συνέπεσε με το ξεκίνημά μου ως ηθοποιού. Θυμάμαι μια ανεμελιά όμορφη. Ήταν πολύ ωραία δουλειά. Θυμάμαι πολύ τη γενναιοδωρία του Γιάννη Μπέζου σε μένα και σε άλλους τότε πρωτόβγαλτους ηθοποιούς. Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα μου όταν σκέφτομαι τη συγκεκριμένη σειρά. Δεν θα ξεχάσω το πόσο γελούσαμε. Σταματούσαμε τα γυρίσματα από το γέλιο.

Νοσταλγείτε την παλιά καλή τηλεόραση;

Όχι, δεν τη νοσταλγώ. Πιστεύω ότι θα ξανάρθει αυτή η τηλεόραση.

ηθοποιόςXρήστος Σπανός