Travel|09.06.2020 21:47

Διακοπές στη Σχοινούσα: Το νησί με τις ονειρικές παραλίες σε καλεί να το ανακαλύψεις

Newsroom

Υπάρχουν πολλά νησιά στα οποία μπορείς να νιώσεις στο «κυκλαδίτικο όνειρο». Αν η ανάγκη σου, όμως, για το φετινό καλοκαίρι απαιτεί ηρεμία, χαλάρωση και κοντινές διαδρομές άνευ αυτοκινήτου, η Σχοινούσα είναι το νησί που ψάχνεις.

Το μικρό νησάκι που ανήκει στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων και βρίσκεται λίγα μόλις μίλια μακριά από την Νάξο, δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση από τα πιο διάσημα. Είναι όμως από τα πιο όμορφα, καθώς κάποιες από τις παραλίες της βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο ωραίων ακτών στο Αιγαίο.

Η ησυχία, η χαλάρωση, το κυκλαδίτικο τοπίο και η θερινή ραστώνη προσφέρονται απλόχερα στους επισκέπτες, που κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι. Μία από τις «λεπτομέρειες» που κάνουν την Σχοινούσα πρώτη επιλογή, κυρίως στη νεολαία, είναι πως οι αποστάσεις είναι κοντινές και δεν χρειάζεται όχημα για να γυρίσεις το νησί. Όρεξη να έχεις να περπατάς και να απολαμβάνεις τις ομορφιές του νησιού, λοιπόν. Έχοντας ως δεδομένο πως η ανάγκη σου για αυτό το καλοκαίρι είναι να «ρίξεις» ρυθμούς και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, την πολυκοσμία και το μποτιλιάρισμα, κλείσε άμεσα τα εισιτήρια.

T

Πού να κολυμπήσεις

Ακριβώς δίπλα στο λιμάνι θα συναντήσεις την αμμώδη παραλία Μερσίνι με τα τιρκουάζ νερά και τα αλμυρίκια που χαρίζουν σκιά στους λουόμενους. Αν αγαπάς τις πιο οργανωμένες παραλίες στα νοτιοδυτικά του νησιού το Τσιγκούρι με το beach bar και τις ξαπλώστρες θα σου δώσουν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Η πιο διάσημη παραλία του νησιού και ίσως αυτή που θα έβγαινε πρώτη στις καρδιές των τουριστών είναι το Λιβάδι. Χρυσή άμμος, πράσινα νερά και μια ταβέρνα που θα σε κάνει να μείνεις εκεί ως αργά το απόγευμα για να δεις και το ηλιοβασίλεμα.

Αν ρωτήσεις κάποιον ντόπιο, ποια παραλία θεωρεί πιο όμορφη στο νησί θα σου πει σίγουρα την Αλιγαριά. Είναι η πιο θελκτική παραλία του νησιού και ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες των Μικρών Κυκλάδων, ενώ παραμένει ακόμα «κοινό μυστικό» όσων γνωρίζουν καλά το νησί. Τώρα ξέρεις και συ που πρέπει να πας, μην χάσεις την ευκαιρία.

T

Αν σας αρέσει η πεζοπορία και αν αντέχετε λίγη ταλαιπωρία παραπάνω, ο Λιμνιώνας θα σας αποζημιώσει. Δεν έχει σκιά, ούτε αλμυρίκια, έχει όμως κρύα και καταπράσινα νερά και μονίμως ησυχία.

Ο γύρος του νησιού με το καραβάκι

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου κατά τη διαμονή σου στην Σχοινούσα, είναι η βόλτα με το καραβάκι στις παραλίες του νησιού που δεν είναι προσβάσιμες με τα πόδια. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις στα σμαραγδένια νερά των μικρών όρμων που θυμίζουν νερά Ιονίου σε κυκλαδίτικο τοπίο.

Η διαδρομή είναι σύντομη και δεν θα την καταλάβεις καν, ωστόσο οι τόσες μαζεμένες ομορφιές που θα αντικρίσεις θα χορτάσουν το μάτι και την ψυχή σου. Πάρε αντηλιακό και νερό, γιατί προφανώς εκεί δεν θα βρεις ούτε ίσκιο, ούτε οργάνωση. Θα αποζημιωθείς με τα κρυστάλλινα νερά όμως και είναι δεδομένο πως αυτή την βόλτα δεν θα την ξεχάσεις ποτέ.

T

Η Χώρα

Η Χώρα της Σχοινούσας θα σε κρατήσει εκεί για όλα τα βράδια διαμονής σου στο νησί. Θα φας ποιοτικά και οικονομικά, θα πιείς ποτό και κοκτέιλ σε όμορφες ταράτσες και θα περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια. Το μεγαλύτερο «αξιοθέατο» του νησιού ακόμα και από τις παραλίες της, είναι τα αυτοσχέδια γλέντια με παραδοσιακά όργανα που θα δεις να στήνονται μπροστά σου. Κάθισε να ευχαριστηθείς την παρέα των ντόπιων με τους τουρίστες, θα είναι από τις πιο όμορφες στιγμές των διακοπών σου.

Αυτή είναι η δύναμη της Σχοινούσας εξάλλου, η παρεΐστικη ατμόσφαιρα που δημιουργεί στους επισκέπτες της και η ξεγνοιασιά της.

Οι διακοπές στην Σχοινούσα θα σου μείνουν αξέχαστες και θα θέλεις να πας ξανά. Θα θες να είναι το μυστικό σου, το μέρος που θα είναι πάντα ήρεμο και θα σε περιμένει ως το προσωπικό σου ησυχαστήριο…


Covid Free διακοπές 2020