Travel|16.06.2020 20:46

Το νησί-outsider που ζει «στη σκιά» της Σαντορίνης φέτος παίρνει την εκδίκησή του

Newsroom

Τη Σαντορίνη πολλοί αγάπησαν, την Θηρασία όμως; Δεν είναι μυστικό, στο ευρύ κοινό η «μικρή αδερφή» της κοσμοπολίτισσας Σαντορίνης παραμένει ανεξερεύνητος τόπος και ίσως οι περισσότεροι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξή της. Η άγνωστη και ήσυχη Θηρασία λοιπόν, είναι η εντελώς διαφορετική πρόταση από την διάσημη Σαντορίνη, ενώ βρίσκεται ακριβώς απέναντι της. 

Ας την ανακαλύψουμε..

T

Πώς θα φτάσεις

Από το Αμμούδι, το γραφικό λιμάνι της Οίας θα μεταφερθείς στη Ρίβα, το λιμάνι της Θηρασίας με λάντζα. Από εκεί το λεωφορείο θα σε μεταφέρει στον Μανωλά, τη Χώρα του νησιού. Αμέσως θα αντιληφθείς την ατόφια χαλαρότητα που θα σου προσφέρει αυτός ο μαγευτικός τόπος. Η ανόθευτη ομορφιά, η υπέροχη θέα και η γραφικότητα που θα συναντάς σε κάθε σου βήμα, θα σε πείσουν πως εκεί θα περάσεις τις διαφορετικότερες διακοπές από όσες είχες συνηθίσει ως τώρα. Χωρίς άγχη, χωρίς βαβούρα, χωρίς πρόγραμμα, ρολόι και ρουτίνα. Η Θηρασία θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις την ένταση και να χάσεις την αίσθηση του χρόνου.  

Μανωλάς και Ποταμός

Αυτοί είναι οι δύο οικισμοί που θα κινηθείς και πίστεψε μας δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Στον Μανωλά, τη Χώρα, θα χαρείς τα λευκά σπιτάκια της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, στενά λιθόστρωτα σοκάκια για να κάνεις την βόλτα σου και μαγαζάκια. Αυτό που κλέβει όμως την παράσταση είναι η θέα προς την καλντέρα της Σαντορίνης. 

T

Το τοπίο θυμίζει καρτ ποστάλ και αξίζει να φωτογραφηθείς και να το φωτογραφίσεις. Επίσης στη Χώρα θα βρεις λίγα καταλύματα για τη διαμονή σου, για όλα ωστόσο τα γούστα και τα πορτοφόλια. Κατεβαίνοντας το λιθόστρωτο μονοπάτι θα κατευθυνθείς στο παλιό λιμάνι του νησιού. Εκεί θα απολαύσεις τη θέα του ανεμόμυλου και θα φας φρέσκα ψάρια στις γραφικές ψαροταβέρνες.

Ο Ποταμός είναι ο οικισμός που θα σε μεταφέρει σε ένα αισθαντικό τοπίο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, είναι χτισμένος σε μια ρεματιά και από τις αυλές των σπιτιών ξεχειλίζουν τα γεράνια και οι βουκαμβίλιες. 

Πού να κολυμπήσεις

Οι παραλίες της Θηρασίας λόγω του ηφαιστείου είναι κατά κύριο λόγο απότομες και γεμάτες μαύρες πέτρες. Τα νερά, ωστόσο, είναι κρυστάλλινα, κρύα και αναζωογονητικά. Στον οικισμό της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται η Μαύρη παραλία, η πιο διάσημη του νησιού. Μαύρη άμμος, μαύρα βότσαλα και γαλάζια νερά σε έναν οικισμό που θα σε κρατήσει εκεί και για φαγητό, αφού διαθέτει πολλές μαζεμένες ψαροταβέρνες.

T

Η παραλία στο λιμανάκι του Κόρφου είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής, με ωραία θέα, βοτσαλάκια και ελαφρόπετρες. Εκεί θα ευχαριστηθείς βουτιές και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Γιατί στην Θηρασία

Μόλις 319 κάτοικοι σε ένα τόπο 9,246 τ.χλμ που θυμίζει αδιανόητα πολύ σε αίσθηση, γραφικότητα και ομορφιά την Σαντορίνη, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τα πάντα χωρίς συνωστισμό και άγχος. Η Θηρασία στην ουσία μας δείχνει πως ήταν η κοσμοπολίτισσα Σαντορίνη πριν εξελιχθεί στο τουριστικό μεγαθήριο που είναι σήμερα. Για αυτό τον λόγο αν θες να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα σε ένα τόπο μοναδικό και ανέγγιχτο, ξέρεις που πρέπει να ποντάρεις.

Τι λες; Μήπως βρήκες το νησί που θα κάνεις τις βουτιές σου φέτος;

Covid Free διακοπές 2020