Travel|26.06.2020 17:13

Δε θα πιστεύεις πως είσαι σε νησί με τόσο χαμηλές τιμές: To πανέμορφο νησάκι που ενδείκνυται για… κουτσουρεμένο budget

Newsroom

Αν το φετινό καλοκαίρι έχεις «κουτσουρεμένη» άδεια ή χαμηλό budget και παρόλα αυτά η ανάγκη σου για καλοκαιρινές διακοπές είναι επιτακτική, μην στεναχωριέσαι. 

Σου έχουμε την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις και μάλιστα μόλις μια ανάσα μακριά από την Αθήνα. Παίρνοντας το καραβάκι από τον Πειραιά σε κάτι παραπάνω από μια ώρα θα βρίσκεσαι σε ένα μέρος μαγευτικό και άκρως υποτιμημένο… λόγω της μικρής του απόστασης από την Αθήνα. Φυσικά μιλάμε στην αρχοντική Αίγινα που θα σου κλέψει την καρδιά, θα σου πάρει την κούραση και θα σε κάνει να την αγαπήσεις τόσο που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν την είχες επισκεφτεί νωρίτερα.

Η Αίγινα έχει παραλίες για όλα τα γούστα, μια άκρως εντυπωσιακή και γραφική Χώρα, ατόφια παράδοση και μαγαζιά που θα λατρέψεις. Περισσότερο από όλα όμως έχει αυτή την αύρα του κυκλαδονησιού, χωρίς τις υψηλές τιμές και την πολυκοσμία.

T

Πού να κολυμπήσεις

Οι παραλίες Μαραθώνας Α’ και Β’ είναι άκρως οργανωμένες και οι πιο δημοφιλείς του νησιού. Βρίσκονται στον Μαραθώνα, μια άκρως τουριστική περιοχή που απέχει μόλις 5 λεπτά από τη πόλη της Αίγινας και προσελκύει τη νεολαία λόγω των beach bars.

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού ωστόσο είναι η Αγία Μαρίνα. Η παραλία είναι αμμουδερή, άκρως οργανωμένη και έχει καταγάλανα νερά, ενώ παράλληλα σχηματίζει μικρούς κολπίσκους που κάνει το μέρος μοναδικό για κολύμπι. Εκεί θα βρεις γραφικά ουζερί και ένα εξαιρετικό καφέ. Φυσικά αν επιλέξεις το χωριό της Αγίας Μαρίνας για τη διαμονή σου, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα πας πουθενά αλλού για μπάνιο, αφού εκεί θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες σου.

T

Τα Λουτρά της Σουβάλας είναι μια μικρή οργανωμένη παραλία με βράχια που ενδείκνυνται για βουτιές. Μια από τις πιο ιδιαίτερες ακτές της Αίγινας είναι η Αιγινίτισσα με τα καταγάλανα νερά και τους υπέροχους ευκάλυπτους που στολίζουν την παραλία δίνοντας της υπέροχο άρωμα και εξωτική αίσθηση. 

Ο κρυφός «θησαυρός» της Αίγινας είναι η παραλία Κλειδί και για πολλούς η πιο όμορφη παραλία του νησιού. Ένας μικρός κολπίσκος με κατάλευκη αμμουδιά που κάνει «τρελούς χρωματισμούς» με το νερό της θάλασσας και μικρά βραχάκια τριγύρω. Συνήθως στο Κλειδί «αράζουν» σκάφη που κάνουν το γύρο του Σαρωνικού. Από την άλλη ως λουόμενους θα συναντήσεις περισσότερους ντόπιους και κάποιους ψαγμένους επισκέπτες. Είπαμε, πρόκειται για τον κρυφό μυστικό του νησιού.

Η Κολώνα και η Αύρα είναι οι δυο παραλίες του κέντρου της Αίγινας που είναι πλήρως οργανωμένες και βρίσκονται δίπλα στο λιμάνι. Ο Άγιος Βασίλειος είναι η παραλία ιδανική για οικογένειες και μικρά παιδιά λόγω των ρηχών και ζεστών νερών της.

T

Τα πιο κρυστάλλινα νερά και χρώματα όμως, θα τα βρείτε στο νησάκι Μονή, στο οποίο θα φτάσετε με το καΐκάκι από το λιμάνι της Πέρδικας. Μη χάσετε την ευκαιρία να πάτε, πρόκειται για ένα από τα πιο ωραία μέρη του Σαρωνικού.

Η Χώρα της Αίγινας

Τα χρώματα του ουρανού το σούρουπο, κάνουν τη Χώρα της Αίγινας μαγευτικό σημείο για βόλτα και φωτογραφίες. Γραφικά σοκάκια, χρωματιστές πόρτες, ασπρισμένες αυλές και βουκαμβίλιες συνθέτουν ένα υπέροχο και αισθαντικό τοπίο στο οποίο πρέπει να «χαθείς» περπατώντας. 

Η διασκέδαση στην Αίγινα καλύπτει όλα τα γούστα. Θες ροκ βραδιές, θες ελληνικά γλέντια, θες κοκτέιλ χαλαρά στα σοκάκια; Ό,τι και αν θες θα τα βρεις μαζεμένα εκεί και δεν θα σου λείψει τίποτα. Το καλύτερο; Θα ξαφνιαστείς με τις προσιτές τιμές που θα είναι το μόνο πράγμα που δεν θα σου θυμίσει πως είσαι σε νησί.

 

Πάρε μαζί αυτοκίνητο, ή μηχανάκι για την καλύτερη εξυπηρέτηση σου και γύρισε την χωριό χωρίο και παραλία-παραλία. Θα τρελαθείς με την ομορφιά και την ποικιλία της. Μόλις μια ώρα και κάτι μακριά από το σπίτι σου.

Covid Free διακοπές 2020