Travel|05.07.2020 20:18

Παραλίες που κάνουν τη νεολαία να παραληρεί: Οι φωτογραφικοί λόγοι για να ερωτευτείς την Κάρυστο παράφορα (pics)

Newsroom

Αν δεν έχεις βρει ακόμα το μέρος στο οποίο θα περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές και αν πρωταρχικές σου ανάγκες είναι η κοντινή απόσταση και η ασφάλεια, στην νότια Εύβοια σε περιμένει ένας προορισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου.

Ο λόγος φυσικά για την πανέμορφη Κάρυστο, με τις γραφικές παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή, που θα σου δώσει ένα «πλήρες πακέτο» για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις, δύο ώρες και κάτι μακριά από την Αθήνα.

Η Κάρυστος είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Εύβοιας και ένας προορισμός που πάντα βρισκόταν πολύ ψηλά στις επιλογές των ταξιδιωτών, που δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την βάση τους. Φέτος, λοιπόν, που η ανάγκη αυτή είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σου προτείνουμε να το ξανασκεφτείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Στην Κάρυστο θα φτάσεις με το αυτοκίνητο, ενώ μπορείς να βρεις παραλίες πανέμορφες στις οποίες θα κολυμπάς… μόνος σου.

 

Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο για φέτος;

Πού να κολυμπήσεις

Στην Κάρυστο θα συναντήσεις μερικές από τις πιο όμορφες, γραφικές και ανέγγιχτες παραλίες του νησιού, μιας και οι περισσότερες δεν είναι οργανωμένες. Για τους κοσμοπολίτες, η παραλία Κοχύλι με το beach bar που δίνει ρυθμό, είναι η ιδανική επιλογή. Λίγα χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στο ακρωτήρι της Παξιμάδας θα βρεις πολλές μικρές και καταγάλανες ακτές που χωρίζονται φυσικά μεταξύ τους με βράχια. Εκεί θα συναντήσεις και οργανωμένες και ανοργάνωτες ακτές, οπότε η επιλογή είναι δική σου.

Ό,τι και αν επιλέξεις όμως, μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την διάσημη παραλία της Αγίας Παρασκευής με τα καταπληκτικά νερά.

T

Στα ανατολικά της Καρύστου συναντάμε την περιοχή του Μπούρου, η οποία διαθέτει μια τεράστια ακτογραμμή με χωρισμένες παραλίες για όλα τα γούστα. Από όλες ξεχωρίζει η αγαπημένη της νεολαίας, παραλία του Κάβου, με τα δυο beach bars που ειδικά τα σαββατοκύριακα πλημμυρίζει με κόσμο.

Περίπου 40 λεπτά από την Κάρυστο προς το Κάβο Ντόρο υπάρχει μια λωρίδα άμμου με αμμοθίνες και χαρακτηριστικά ψηλά πλατάνια που σταματούν ακριβώς εκεί που ξεκινάει το νερό. Μιλάμε φυσικά για το Ποτάμι, την αγαπημένη ακρογιαλιά των ελεύθερων κατασκηνωτών. Εκεί δεν θα βρεις ανέσεις, αλλά μια μικρή ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα που κάνει το σκηνικό ακόμα πιο γραφικό και όμορφο.

Η εξωτική παραλία Καλλιανού που προσφέρει απαράμιλλη θέα, με τα επιβλητικά βράχια και τα διάφανα νερά, θα σε κάνουν να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε εξωτικό νησί.

T

Αξιοθέατα

Η ομορφιά της Καρύστου δεν σταματάει στις δαντελωτές παραλίες της, αφού διαθέτει δυο πανέμορφα αξιοθέατα που αξίζει να δεις.

Το Μπούρτζι στα ανατολικά του λιμανιού, είναι ένας επιλιμένιος προμαχώνας πεταλοειδούς σχήματος και προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες, ενώ το Κοκκινόκαστρο που στέκει εκεί από το 1205 είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφισμένα σημεία της περιοχής.

Μια επίσκεψη στο Γιοκάλειο Ίδρυμα θα σε κάνει να γνωρίσεις την σημαντική βιβλιοθήκη 1100 τόμων αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο Καρύστου, στο οποίο θα δεις σημαντικά ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα στο Καστρί.

T

Φαράγγι Δημοσάρη

Με μια βόλτα στο βουνό Όχη, πάνω από την πόλη της Καρύστου, θα βρεις το διάσημο Φαράγγι Δημοσάρη. Ένας πευκόφυτος πνεύμονας οξυγόνου, που ενδείκνυται για εναλλακτικές εξορμήσεις και ατελείωτη πεζοπορία στη φύση. Η εμπειρία μένει αξέχαστη και η θέα είναι μοναδική.

Μια παραθαλάσσια περιοχή που κάθε χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο, φέτος μοιάζει πιο ιδανική από ποτέ.

Μήπως φέτος να… δεις την Κάρυστο πιο σοβαρά;

Covid Free διακοπές 2020