Travel|24.07.2020 19:46

Κολυμπάς μόνος σου: H «άγνωστη», πανέμορφη παραλία της Εύβοιας που είναι απαγορευτική για μικρά παιδιά

Newsroom

Υπάρχουν λίγη ώρα μακριά από την Αθήνα κάποιες παραλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απλά ως επίγειος παράδεισος, καθώς οποιαδήποτε άλλη φράση θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγη μπροστά τους.

Παραλίες-σταθμοί, που αν πας είναι μοιραίο να ξαναπάς και να τις αναζητάς για τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου και όχι μόνο.

Σε αυτή τη κατηγορία μπαίνει και η παραλία Βύθουρη, την οποία μόνο οι μυημένοι λάτρεις της Εύβοιας και της ατόφιας άγριας ομορφιάς γνωρίζουν και παράλληλα απολαμβάνουν.

Ο τέλειος αυτός προορισμός, που υπόσχεται να σου προσφέρει ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, νερά κρυστάλλια αιγαιοπελαγίτικα και ένα φυσικό φαινόμενο που σπάνια συναντάς σε οποιαδήποτε ακτή του κόσμου.

T

Η παραλία Βύθουρη, έχει ένα σπάνιο και συγκλονιστικό χαρακτηριστικό, το οποίο την τοποθετεί στη πρώτη θέση επιλογών όσων τη γνωρίζουν. Ο ήλιος βρίσκεται εκεί το πολύ για έξι ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό οφείλεται στους σχηματισμούς που έχουν τα βράχια που την σκεπάζουν, καθώς την ώρα που γυρνάει ο ήλιος, δημιουργούν μια φυσική σκιά.

Η ακτή δεν είναι οργανωμένη οπότε πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου ομπρέλα, καρεκλάκια και ό,τι θα σου διευκολύνει τη ζωή, μιας και το να μείνεις εκεί για πολλές ώρες είναι μονόδρομος. Το άλλο επίσης σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως το πλησιέστερο καφέ, απέχει 5 χλμ. από την παραλία, οπότε πρέπει να έχεις προβλέψει και για τον καφέ, το νερό και οτιδήποτε θέλεις να φας.

Η απομονωμένη παραλία, αν και είναι από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες της χώρας μας, αποτελεί κοινό μυστικό των λίγων. Υπάρχει λοιπόν η περίπτωση να κολυμπάς στα πεντακάθαρα και παγωμένα νερά της ολομόναχος με την παρέα σου, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του Αυγούστου. Μπορείς να διανοηθείς κάτι καλύτερο από αυτό;

T

Η άγρια ομορφιά της και φυσικά η σπανιότητα των βράχων της, την κάνουν top προορισμό των ελεύθερων κατασκηνωτών και ενώ απαγορεύεται, στη παραλία θα δεις μικρές σκηνές, ειδικά το σαββατοκύριακο. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θέλει να φύγει από κει, ειδικά αν δει τη δύση του ήλιου. Τότε πραγματικά το τοπίο γίνεται μαγευτικό.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η παραλία δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά, αφού τα νερά εκτός από κρύα, είναι και σχετικά βαθιά.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζεις πως για περίπου 5 χλμ. ο δρόμος για την παραλία είναι χωματόδρομος και η σχετική ταλαιπωρία είναι δεδομένη. Ωστόσο, όταν φτάσεις και παρατηρήσεις από ψηλά τα καταγάλανα νερά, θα τα ξεχάσεις όλα. Η συμβουλή είναι να ξεκινήσεις όσο πιο νωρίς μπορείς, ώστε να έχεις χρόνο να χαρείς ολόκληρη την ημέρα.

https://www.instagram.com/p/CCQpfg7Mtr6/?fbclid=IwAR2u3DNrWzZzCp9C5YVQlifB6qwj4F9jco3u2uG_ElWN9UnnPXBkoEuJw80

Κάτι μας λέει πως η παραλία της Βύθουρης θα γίνει ο αγαπημένος σου προορισμός για το σαββατοκύριακο. Έτσι όπως έγινε για τους λίγους και τυχερούς που γνώρισαν αυτό το μικρό θαύμα της φύσης και έκτοτε δε μπορούν να την ξεπεράσουν.

Covid Free διακοπές 2020