Travel|08.08.2020 21:00

Η ελληνική Γαλάζια Λίμνη μόλις δυο ώρες απ’ την Αθήνα είναι ό,τι πιο όμορφο θα βρεις στην Αττική (pics)

Newsroom

«Γαλάζια Λίμνη». Το όνομα αυτό μας παραπέμπει στην πασίγνωστη ταινία με τα γαλάζια ονειρεμένα νερά και μας δημιουργεί εικόνες παραμυθένιες ασύλληπτης ομορφιάς, στις οποίες θέλουμε να χαθούμε αυτό το καλοκαίρι.

Αν θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τις συγκεκριμένες εικόνες με κάποιο μέρος της Ελλάδας, μάλλον το μυαλό μας θα έτρεχε στις εξωτικές παραλίες των διάσημων νησιών του Ιονίου. Τι θα έλεγες όμως αν σου αναφέραμε, πως την Γαλάζια Λίμνη μπορείς να την συναντήσεις και δυο μόλις ώρες μακριά από την Αθήνα;

Απίστευτο κι όμως αληθινό, καθώς μια παραλία με αυτό το όνομα στην νότια Εύβοια, περιμένει να σε μαγέψει με τα συγκλονιστικά νερά της και το υπέροχο τοπίο της. Η παραλία παραμένει άγνωστη για το ευρύ κοινό και λίγοι είναι οι τυχεροί που την χαίρονται κάθε καλοκαίρι.

Η Γαλάζια Λίμνη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πασίγνωστη παραλία του Αλμυροπόταμου και αποτελεί σημείο συνάντησης μεταξύ των επισκεπτών του νησιού.

Εκτός από τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που ενδείκνυνται για οικογενειακές διακοπές και ξέγνοιαστες βουτιές, η παραλία θα σου παρέχει όλα όσα αναζητάς για τις ολιγοήμερες διακοπές σου. Ένας μικρός τόπος, απίστευτης ομορφιάς, θα σου χαρίσει ηρεμία, ξεκούραση και διασκέδαση, με φόντο… του πιο εξωτικού νησιού.

Η ακτή είναι άκρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ένα beach bar με ρυθμό που θα σε κρατήσει κοντά του μέχρι αργά το απόγευμα με όλες τις ανέσεις. Η θέα του κολπίσκου του Ευβοϊκού είναι συγκλονιστική και μια βόλτα για ποτό, την ώρα που πέφτει ο ήλιος,  θα σου πάρει το μυαλό. 

Στην παραμυθένια «Γαλάζια Λίμνη» μπορείς να μείνεις το βράδυ, κάνοντας την κράτησή σου στο συγκρότημα που βρίσκεται πάνω σε αυτή, με τις τιμές να είναι λογικότατες. Η διαμονή στην παραλία, θα μπορούσε να είναι η βάση σου για να ανακαλύψεις όλες τις ομορφιές του νότιου μέρους της Εύβοιας. Αν όμως το μόνο σου μέλημα είναι να απομονωθείς σε ένα πανέμορφο μέρος, χωρίς να μετακινήσεις καν το αυτοκίνητο, εκεί θα βρεις ό,τι αναζητάς.

Στη Γαλάζια Λίμνη θα φτάσεις πολύ εύκολα με το αυτοκίνητο και μπορείς να την επιλέξεις ακόμα και για την μονοήμερη εκδρομή σου. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, που όλοι μας έχουμε «θορυβηθεί» λόγω της πανδημίας, ίσως να γίνει και το ησυχαστήριό σου. 

Μια βόλτα θα σε πείσει, πως ο Παράδεισος δεν είναι πάντα μακριά από το σπίτι σου. Θα μαγευτείς με τα γαλάζια νερά και δε θα θες να φύγεις…

Covid Free διακοπές 2020