Travel|25.08.2020 23:27

Ελάχιστες ταβέρνες, ένα cafe: Ο προορισμός που θα σε κάνει να εθιστείς στις διακοπές του Σεπτέμβρη

Newsroom

Βουνό, θάλασσα και ένας παραδοσιακός ψαρότοπος μέσα στα ελαιόδεντρα. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του επίγειου Παραδείσου δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τι μπορεί να είναι. Το Πήλιο αποτελεί προορισμό που παρέχει ένα πληρέστατο πακέτο διακοπών και αν ακόμα δεν έχεις βρει το μέρος που θα σε φιλοξενήσει, η πανέμορφη Νταμούχαρη είναι αυτό που ψάχνεις.

Ελάχιστες ταβέρνες με ελληνικές γεύσεις αποκλειστικά, ένα καφέ, ένα αναψυκτήριο με προσωπικότητα και ελάχιστα σπιτάκια προς ενοικίαση για τους θερινούς μήνες. Αυτά θα αντικρίσεις με το που συναντήσεις την Νταμούχαρη και για να είμαστε ειλικρινείς, οτιδήποτε παραπάνω θα μπορούσε να αποτελέσει υπερβολή, μιας και για όλα τα υπόλοιπα έχει φροντίσει η φύση.

T

Η Νταμούχαρη βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Πηλίου, μια ανάσα από τις διάσημες παραλίες Παπά Νερό και Άγιος Ιωάννης, ενώ η δημοφιλία της εκτοξεύθηκε όταν τα μαγικά νερά της συμπεριλήφθηκαν σε σκηνές της ταινίας «Mama Mia». Εκείνο το καλοκαίρι το χωριό βούλιαξε από τουρισμό και από τότε συνεχίζει σταθερά να καταλαμβάνει μερίδιο τουρισμού στους ταξιδιώτες του Πηλίου.

Το πρώτο κομμάτι της Νταμούχαρης είναι το γραφικό λιμανάκι της με τα καταπράσινα νερά και το χοντρό βότσαλο που ενδείκνυται για κολύμπι και ψαροντούφεκο. Το πανέμορφο και ειδυλλιακό τοπίο θα σε κάνει να θες να το περπατήσεις βήμα - βήμα για να χορτάσει το μάτι σου εικόνες και χρώματα βγαλμένα από μια άλλη εποχή. Αυτό ωστόσο δεν είναι η παραλία της Νταμούχαρης, ούτε καν το πιο όμορφο σημείο της.

T

Η παραλία του χωριού είναι μεγάλη, στρωμένη με λευκά χοντρά βότσαλάκια και διαθέτει νερά σε όσες αποχρώσεις του μπλε μπορείς να φανταστείς. Η μεγάλη της ακτογραμμή την χωρίζει σε δύο μικρούς κόλπους που ενώνονται φυσικά. Τα νερά είναι σχετικά βαθιά μα πάντα ήρεμα και πεντακάθαρα. Μπορεί η παραλία της Νταμούχαρης να είναι σήμα κατατεθέν του Πηλίου, όμως ποτέ δεν θα την δεις να ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και αυτή είναι η δύναμή της.

Από την παραλία, ένα γραφικό μονοπάτι μέσα στη φύση, μπορεί να σε οδηγήσει στην επίσης γραφική Τσαγκαράδα. Από εκεί μπορεί να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο του χωριού και να έχεις όλο το Πήλιο στο πιάτο. Η θέα είναι μοναδική και αν έχεις όρεξη για πεζοπορία, αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσεις σε καμία περίπτωση.

T

Βλέπεις, αν δεν έχεις δει το όμορφο Πήλιο καλοκαίρι και πίστευες μέχρι χθες πως αποτελεί χειμερινό προορισμό, κανείς μεγάλο λάθος... Τα νερά που θα συναντήσεις εκεί μπορούν να συγκριθούν ακόμα και με εκείνα των διασημότερων ακτών του Αιγαίου, ενώ το βουνό θα δίνει πάντα έξτρα πόντους στο τοπίο.

Covid Free διακοπές 2020