Travel|31.08.2020 12:58

«Διαμάντι» Σεπτεμβρίου: Οι εικόνες που σε κάνουν να ανυπομονείς να κολυμπήσεις στα νερά της παραλίας Μαυροβούνι

Newsroom

Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά και οι ευκαιρίες μας για αποδράσεις, ημερολογιακά τουλάχιστον, μειώνονται δραματικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε μπροστά ακόμα αρκετές ζεστές μέρες και Σαββατοκύριακα για να απολαύσουμε όλα εκείνα που αγαπάμε τους θερινούς μήνες.

Μια απόδραση κοντά στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, θα είναι ανάσα δροσιάς και τονωτική ένεση εν όψει φθινοπώρου, οπότε αν έχεις την ευκαιρία μην διαστάσεις να την αρπάξεις.

Ένα από τα κερδισμένα μέρη του φετινού καλοκαιριού, λόγω της κοντινής απόστασης και της αποχής από καράβι και συνωστισμό, είναι το Γύθειο. Έχει, βλέπεις, πολλές «δαντελωτές» παραλίες, με την πιο όμορφη και γραφική να είναι εκείνη του Μαυροβουνίου.

T

Το Μαυροβούνι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις παραλίες που κατέχουν σταθερά γαλάζια σημαία και λόγω της μεγάλης ακτογραμμής της, ικανοποιεί την ανάγκη κάθε επισκέπτη.

Θέλεις οργάνωση, ξαπλώστρες, beach bars και ομπρέλες; Θέλεις ηρεμία, χαλάρωση και να στρώσεις την ομπρέλα σου στη μέση του πουθενά χωρίς να έρθεις σε επαφή με κανέναν; Όλα αυτά μπορείς να τα απολαύσεις εκεί και αν νιώθεις πως θες να την ανακαλύψεις, δεν σου έχουμε μιλήσει ακόμα για τις φυσικές ομορφιές της.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και τα νερά παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ανάλογα με τη σύσταση του βυθού. Στην παραλία θα απολαύσεις την χοντρή άμμο που σε ορισμένα σημεία ενώνεται με το ψιλό λευκό βοτσαλάκι. Οι φίλοι του beach volley ικανοποιούνται πλήρως, ενώ σε κάποια σημεία θα βρεις και αυτοσχέδια γηπεδάκια με φιλέ για να ασκήσεις το χόμπι σου.

T

Μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι του Λακωνικού κόλπου κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους και εκείνη την ώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσουν παιχνίδια οι λάτρεις των water sports. Κατά μήκος της παραλίας του Μαυροβουνίου υπάρχουν σχολές wind surfing με δυνατότητα διδασκαλίας για αρχάριους ή απλής ενοικίασης ιστιοσανίδων για τους προχωρημένους. 

Κάθε καλοκαίρι στο Μαυροβούνι, αλλά και στις διπλανές ακτές, δημιουργούν τις φωλιές του οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Για αυτό τον λόγο απαγορεύεται η δυνατή μουσική, η φωτιά και η κατασκήνωση, καθώς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποπροσανατολίσει τις θαλάσσιες χελώνες και να αποτελέσει εμπόδιο στην γέννηση των μωρών τους.

Η γραφική παραλία Μαυροβούνι, βρίσκεται στην ιδανική απόσταση από το Γύθειο και αποτελεί ένα ειδυλλιακό ορμητήριο για όσους θέλουν να δώσουν μια μικρή παράταση στο καλοκαίρι τους.

Covid Free διακοπές 2020