Travel|11.09.2020 18:10

Ούτε Μπαχάμες ούτε Σευχέλλες: Αυτός ο τιρκουάζ παράδεισος βρίσκεται στην πόρτα σου

Newsroom

«Η θάλασσα ήταν γαλήνια και όμορφη. Τα χρώματα είναι έντονα: γαλάζια νερά, ροζ άμμος. Παράδεισος». Mε αυτές τις λέξεις περιγράφουν οι χρήστες του Trip Advisor την παραλία στο Ελαφονήσι της Κρήτης. 

Το 2018 ο ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor δημοσίευσε τη λίστα Travellers’ Choice με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου για το 2018, βάσει των προτιμήσεων των χρηστών του, ανάμεσα στις οποίες φιγουράρει και το Ελαφονήσι, κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης.

Το Ελαφονήσι είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων στην Κρήτη. Ένας τόπος ανεπανάληπτος που μαγεύει με τα τιρκουάζ νερά του και το εξωτικό τοπίο του. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι δυνατό να διασχίσει κανείς περπατώντας τα ρηχά νερά που το χωρίζουν από την ηπειρωτική Κρήτη. Το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.

Οι περισσότεροι αποκαλούν το Ελαφονήσι ροζ παραλία. Σε αρκετά σημεία φαίνεται ροζ λόγω των χιλιάδων σπασμένων κοχυλιών που έχουν ανακατευτεί με την άμμο. Τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους και προστατευόμενη περιοχή Natura.

 

T
T
T

ΚρήτηΕλαφονήσι