Travel|08.10.2020 16:13

Πάντα ζεστή, σμαραγδένια τα νερά της: Η «άγνωστη» λίμνη μία ώρα από την Αθήνα, ό,τι πρέπει για αποδράσεις Οκτωβρίου

Ολγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Δεν είναι άγνωστο πως οι Αθηναίοι έχουν ουκ ολίγες επιλογές για ημερήσιες αποδράσεις τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και κατά τους φθινοπωρινούς, με πολλούς εξ ημών να μην χάνουμε ευκαιρία για μπάνιο ακόμα και στα μέσα του Οκτώβρη.  Αν κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία αυτή, ετοίμασε μαγιό και όλα τα απαραίτητα γιατί σήμερα ταξιδεύουμε μαζί στην «άγνωστη» και ωραιότερη λίμνη εντός Αττικής που θα σε κάνει να ερωτευτείς τόσο το κατάφυτο τοπίο όσο και τα σμαραγδένια νερά της.

Γνωστή και ως «η άλλη λίμνη Βουλιαγμένης», η λίμνη Ηραίο έχει καταφέρει να θεωρείται ένας από τους πλέον ανεξερεύνητους Παραδείσους της πόλης, με τους παραθεριστές να την επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους ήδη από τα τέλη Απριλίου.

Κι αν οι ημέρες εκεί γύρω στο Πάσχα σου φαίνονται… ακατάλληλες για μπάνιο, ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό της επιτυχίας του Ηραίου: Τα νερά του δεν είναι ποτέ παγωμένα.

YouTube / Haanity

Η λίμνη – Παράδεισος μήκους δύο χιλιομέτρων βρίσκεται στην Περαχώρα Κορινθίας και απέχει από τη θάλασσα μόλις μερικά μέτρα. Τα νερά της «επικοινωνούν» με αυτά της θάλασσας μέσω ενός στενού διαύλου 6 μέτρων, ενώ το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα.

Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε όσους αποφασίσουν να κολυμπήσουν στα νερά της, είναι το γεγονός πως αυτά είναι πολύ πιο αλμυρά από της θάλασσας. Αυτό συμβαίνει διότι ανανεώνονται με το φαινόμενο της παλίρροιας κάθε 5 με 6 ώρες, πράγμα που καθιστά σαφές πως μιλάμε για μία εκ των καθαρότερων λιμνών της χώρας ολόκληρης.

T

Στις δυτικές όχθες της σε περιμένει μία πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο. Προσοχή στους αχινούς μόνο! Σε κοντινή απόσταση θα βρεις ένα δάσος από αλμυρίκια στο οποίο η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες απολαυστικότατες.

YouTube / Haanity

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα η θέα και η όλη αίσθηση του μέρους είναι μοναδική. Οι λάτρεις τις περιοχής συνιστούν κάθε φορά να περπατήσουμε ένα χιλιόμετρο μέχρι τον Ναό της Ήρας και τον φάρο – σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Το καλοκαίρι υπάρχουν beach bars και ταβερνάκια για ακόμα πιο άνετη εκδρομή! Τα ταβερνάκια μένουν ανοιχτά και τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και τώρα θα έχεις επιλογές για φαγητό μετά τις βουτιές σου.  Ο εν λόγω προορισμός ενδείκνυται τόσο για παρέες φίλων και ζευγάρια όσο και για οικογενειακές εξορμήσεις, καθώς τα νερά είναι σχετικά ρηχά – και όπως είπαμε πολύ ζεστά, ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά.

 

Η λίμνη Ηραίου δέχεται πληθώρα κόσμου κάθε καλοκαίρι, γι’ αυτό και τώρα είναι η εποχώ που μπορείς να την απολαύσεις στο έπακρο (ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο που συνήθως επικρατεί… το χάος!).

YouTube / Haanity

Ακόμα, το μέρος είναι ειδυλλιακό και για περπάτημα ακόμα και μέσα στον χειμώνα: Δεν έχεις παρά να το βάλεις στη λίστα των φθινοπωρινών – χειμερινών σου αποδράσεων…

ΑττικήΛίμνη ΗραίουΛουτράκιΟκτώβριος