Travel|08.06.2021 09:00

Πού θα κάνετε μπάνιο στην Αττική

Newsroom

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ο πιο δημοφιλής μήνας διακοπών, ήδη όμως οι θερμοκρασίες ευνοούν τις αποδράσεις μας στην παραλία. Αν βρίσκεστε στην Αθήνα και ψάχνετε ιδανικούς προορισμούς για γρήγορες βουτιές αλλά και τα πιο καθαρά νερά της Αττικής, βρήκαμε τρεις παραλίες με τα καθαρότερα νερά σε μικρή απόσταση από την πόλη.

Για μπάνιο και μετά το γραφείο

Λουμπάρδα

Ο κόλπος της Λουμπάρδας, δίπλα από τις σήραγγες του Καραμανλή (credits: Instagram/ tokoropi)

Στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, πηγαίνοντας προς Σούνιο, βρίσκεται η Λουμπάρδα, η οποία είναι κατά το ήμισυ οργανωμένη και κατά το ήμισυ ελεύθερη. Σε απόσταση ούτε μίας ώρας από το κέντρο της πόλης, θα απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Βάρκιζας.

Μαρίκες

Η αμμουδιά Μαρίκες έξω από τη Βάρκιζα (credits: Instagram/ in2life)

1,5 χιλιόμετρο έξω από το κέντρο της Βάρκιζας, εξαπλώνονται 700 μέτρα αμμουδιάς με πεντακάθαρα νερά, δέντρα για να απλώσουμε την ψάθα και την πετσέτα μας στον ίσκιο, ρηχά και καθαρά νερά. Παρότι δεν είναι οργανωμένη παραλία, το Σαββατοκύριακο μπορεί να μαζεύει περισσότερο κόσμο, αλλά τις καθημερινές αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα γρήγορο μπάνιο.

Καλοπήγαδο

Πανοραμική άποψη του Καλοπήγαδου (credits: Instagram/ yannisboikos)

Την μάθαμε και ως Βρωμοπούσι ή Βρωμοπήγαδο, από την εξοχική κατοικία που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Το Καλοπήγαδο βρίσκεται δίπλα στο Λαύριο, αλλά περισσότερη σημασία από το όνομά του έχουν τα καταγάλανα, ρηχά νερά, καθώς και τα βράχια που το περιβάλλουν, τα οποία την προστατεύουν τους λουόμενους από τον αέρα και, συνεπώς, το κύμα. Μέρες και ώρες αιχμής ίσως δεν είναι ιδανικές, αφού το μέγεθός της είναι σχετικά μικρό και αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες.

Όλες οι ειδήσεις

Κυβέρνηση: Ο κομβικός Ιούνιος βγάζει στο ξέφωτο του Ταμείου Ανάκαμψης

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Το «πανόραμα Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών

Φωτιές: Σοβαρά κενά στην πρόληψη ενώ προχωρά η αντιπυρική περίοδος

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

μπάνιοπαραλίαθάλασσαΑττική