Travel|07.06.2021 16:17

Τέσσερα νησιά για Σαββατοκύριακο δίπλα στην Αθήνα

Newsroom

Το lockdown έφυγε αλλά μάς άφησε την ανάγκη για εκδρομές και αποδράσεις ακόμα και αν ο ελεύθερος χρόνος μας είναι ελάχιστος. Για εκδρομές- αστραπή και μπάνια ακόμα και αυθημερόν, προτείνουμε 4 νησιά πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για budget- friendly, γρήγορες αποδράσεις.

Τζιά

Σε μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου μπορεί κανείς να βρεθεί στο λιμάνι του νησιού των Κυκλάδων. Αν και είναι τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, η Τζιά διατηρεί ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Αν σάς αρέσει η πεζοπορία τα μονοπάτια του νησιού φτάνουν συνολικά τα 36 χιλιόμετρα, από τα οποία το 65% είναι λιθόστρωτα ενώοι περισσότερες διαδρομές θα σάς οδηγήσουν σε απομονωμένες παραλίες. Μπορεί το νησί να μην φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του -χωρίς αυτό να αποκλείει την ύπαρξη κάποιων επιλογών-, αλλά ενδείκνυται για επισκέπτες που αναζητούν τη χαλάρωση. Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται η Χώρα, ενώ, δυτικά από το λιμάνι θα συναντήσουμε την παραλία της Κορησσίας. Από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού είναι το -κατάφυτο από ευκάλυπτους- Γιαλισκάρι ενώ στο Καμπί οι επισκέπτες μένουν από το πρωί, για μπάνιο, μέχρι τη δύση του ήλιου, για να δουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα.

Ύδρα

2,5 ώρες μακριά από τον Πειραιά, η γραφική Ύδρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι και αποτελεί υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και υψηλής αισθητικής. Δημοφιλέστερο μέσο μετακίνησης του νησιού είναι τα γαϊδουράκια, αφού στην Ύδρα δεν κυκλοφορούν καθόλου τροχοφόρα ενώ οι επιλογές διαμονής είναι πολλές. Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της είναι ο Άγιος Νικόλαος, με βότσαλα και διάφανα νερά αλλά και η Λιμνιώνιζα στην νότια άκρη του νησιού. Για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου, ενδείκνυται το Μπίστι με τα ψηλά βράχια του περιμετρικά.

Πόρος

Σε μία ώρα με το δελφίνι, από το λιμάνι του Πειραιά, η γραφικότητα, η κοσμοπολίτικη ζωή και οι αμέτρητες επιλογές κάνουν τον Πόρο πόλο έλξης των τουριστών αλλά και των κατοίκων της πρωτεύουσας. Από τα χαρακτηριστικά του νησιού είναι τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Η πιο γραφική περιοχή του Πόρου είναι το Νεώριο ενώ ξεχωρίζουν οι παραλίες Μικρός και Μεγάλος Νεώριος, το Λιμανάκι της Αγάπης και ο Ρωσικός Ναύσταθμος με το μικρό νησάκι Δασκάλιο. Στον βυθό της οργανωμένης Βαγιωνιάς, οι λάτρεις του υποβρύχιου ψαρέματος θα διακρίνουν μία ολόκληρη αρχαία πολιτεία, με εμφανείς τους πλακόστρωτους δρόμους και τα θεμέλια των σπιτιών της εποχής.

Άνδρος

Η Άνδρος το καλοκαίρι / Φωτογραφία: Eurokinissi

Μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, η Άνδρος προσφέρεται για Σαββατοκύριακα. Λιμάνι του νησιού είναι το Γαύριο ενώ είναι απαραίτητο το μεταφορικό μέσο, αφού η Άνδρος αποτελεί και το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Λόγω του πλούσιου αναγλύφου του, το νησί προσφέρεται για περπάτημα.  Όσοι αναζητούν ησυχία και άγρια ομορφιά, θα τη βρουν σε παραλίες όπως τα Άχλα, τα Γυάλια, το Παραπόρτι κ.α.

Όλες οι ειδήσεις

Πελώνη: Τα 4 νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Τι αλλάζει με την καραντίνα

Ανασχηματισμός: Βάζει στον πάγο τα σενάρια η κυβέρνηση – Τι είπε η Πελώνη

Σχολεία: Ηλεκτρονικά οι εγγραφές και οι αλλαγές στοιχείων φέτος στο Λύκειο

Εμβολιασμοί: Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί – Οι διαδραστικοί χάρτες ανά περιοχή

προορισμοίκαλοκαίριεκδρομέςΑττικήελληνικά νησιά