Travel|15.06.2021 11:29

Πόρος: Το διαμάντι του Αργοσαρωνικού σε περιμένει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Newsroom

Περίπου 2,5 ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με το συμβατικό καράβι ή 1,5 ωρίτσα με το γρήγορο, βρίσκεται ένας μικρός, κατάφυτος τόπος που σε περιμένει να τον γνωρίσεις και να τον χαρείς, αφού έχει πολλά να σου χαρίσει. Ο Πόρος.

Είναι ό,τι αποζητάς για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μιας και ενώ βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την Αθήνα, σου παρέχει όλα εκείνα που αγαπάς στο πιο κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι. «Διακοπές στον Πόρο» σημαίνει ησυχία, γαλήνη, ηρεμία και τοπία στα οποία ενώνεται το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των πεύκων, τα οποία κυριολεκτικά βουτούν στα κρυστάλλινα νερά.

Η πόλη του νησιού είναι γεμάτη γραφικά σοκάκια, νεοκλασικά σπίτια, όμορφες αυλές και μικρά μαγαζάκια για να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό και το ποτό σου. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσεις να επισκεφτείς το  σημείο - σήμα κατατεθέν του Πόρου, το ιστορικό Ρολόι, από το οποίο θα απολαύσεις ανυπέρβλητη θέα και αν είσαι τυχερός, ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα.

Αξίζει να γνωρίζεις δε πως το συγκεκριμένο σημείο του Πόρου ενδείκνυται για ρομάντζο και τέλειες φωτογραφίες λόγω της καταπληκτικής τοποθεσίας του.

Πού να κολυμπήσεις

Κατά μήκος της νότιας πλευράς του Πόρου υπάρχει μια μεγάλη ακτογραμμή, η οποία φιλοξενεί πολλές και διαφορετικές παραλίες, στην πλειοψηφία τους οργανωμένες.

Όλες διαθέτουν πυκνή βλάστηση, οπότε αν δεν θέλεις να κάτσεις σε ξαπλώστρα, δεν θα αντιμετωπίσεις το παραμικρό πρόβλημα.

Η πιο μεγάλη παραλία του Πόρου τυχαίνει να είναι και η πιο διάσημη, ενώ για πολλούς πρόκειται για μια από τις ομορφότερες του Σαρωνικού. Το Ασκέλι είναι δίπλα στην πόλη, έχει ξανθή άμμο και πολλούς ευκάλυπτους που προσφέρουν δροσιά και σκιά.

Ο γραφικός όρμος της Βαγωνιάς, κρύβει στο βυθό της μια αρχαία πολιτεία, οπότε πρέπει να πάρεις μαζί σου μάσκα και αναπνευστήρα ώστε να την ανακαλύψεις. Αυτή είναι για σένα που προτιμάς την πιο άγρια πλευρά των θαλασσών και που βρίσκεις το νόημα στα ιδιαίτερα τοπία.

Από την άλλη, αν ο Πόρος είναι ο προορισμός που επέλεξες να πας με το έτερόν σου ήμισυ αυτό το καλοκαίρι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λιμανάκι της Αγάπης. Πρόκειται για μια παραλία καλυμμένη με ψηλά πεύκα, τιρκουάζ νερά και ολόχρυση άμμο, που προσφέρεται για ρομαντικές στιγμές και ωραίες αναμνήσεις.

Η πρόταση μας για τις ολιγοήμερες διακοπές σου στο νησί είναι να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, καθώς το νησί ενδείκνυται για ποδηλατάδα στους ίσιους δρόμους του. Κάπως έτσι θα καταφέρεις να ευχαριστηθείς όλες τις διαδρομές και τα μονοπάτια, ώστε να γνωρίσεις κάθε γωνιά.

Αν είσαι φίλος της δράσης, σε πολλές παραλίες θα έχεις τη δυνατότητα να επιδοθείς σε θαλάσσια σπορ, μιας και τα νερά είναι ό,τι πρέπει για θαλάσσιο σκι!

Μην ξεχάσεις τον Γαλατά

Κάτι λιγότερο από 15 λεπτά με τη βάρκα, θα βρεις έναν πανέμορφο και καταπράσινο μέρος που ανήκει στην Πελοπόννησο και φημίζεται για το λεμονοδάσος του. Περνώντας αυτό το καταπράσινο σημείο θα μεταφερθείς στις πανέμορφες παραλίες Πλάκα και Αλυκές, που θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν τροπική ομορφιά. Μια ανάσα μακριά από την Αθήνα και θα νιώσεις σαν να  έχεις μεταφερθεί αστραπιαία σε κάποιον επίγειο Παράδεισο.

Ο Πόρος είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αν απιθυμείς να περάσεις λίγες μέρες διακοπών που θα σου μείνουν αξέχαστες. Οικονομικό νησί, με ωραία καταλύματα, με δεκάδες παραλίες για να ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός και τοπία για να χάνεται το μάτι σου… Θέλεις κι άλλα;

Και όλα αυτά, ελάχιστη ώρα μακριά από την Αθήνα. Ακούγεται και είναι ιδανικό.

νησίταξίδιΠόροςδιακοπέςκαλοκαίριελληνικά νησιά