Travel|22.06.2021 09:59

Βολιβία: Η χώρα με τη μεγαλύτερη αλμυρή έρημο στον πλανήτη

Newsroom

Η Βολιβία είναι ο τόπος όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκεβάρα, αλλά και ο τόπος με την μεγαλύτερη "αλμυρή έρημο"  στον πλανήτη. Το "Θιβέτ της Αμερικής", με την λίμνη των πλωτών νησιών στο υψηλότερο σημείο της γης, όπως την εξερεύνησε ο Βαγγέλης Πρωτόπαπας, ανακαλύπτοντας γωνιές που κόβουν την ανάσα.

Η Βολιβία είναι η χώρα που πήρε το όνομά της από τον πρωταγωνιστή του απελευθερωτικού αγώνα της Νότιας Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ. Χωρίς πρόσβαση στη θάλασσα, η Βολιβία είναι χώρα μεγάλης βιοποικιλότητας και εναλλαγής τοπίων από τη λεκάνη του Αμαζονίου ως τα υψίπεδα των Άνδεων, με πολύ έντονη την παρουσία γηγενούς πληθυσμού και της κουλτούρας τους.

Περπατώντας αρκετή ώρα στο Altiplano στα 3.500 μέτρα, με τα σακίδια στην πλάτη και περνώντας μέσα από το οδόφραγμα των εργατών καταφέραμε να φτάσουμε στην άλλη πλευρά. Εκεί ήταν σταματημένα οχήματα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση προς το Cusco. Κάποιοι από αυτούς, οδηγοί απελπισμένοι, αποφάσιζαν να γυρίσουν πίσω και εμείς αρχίσαμε να τους παρακαλάμε να μας πάρουν μαζί τους άμα είχαν καμιά άδεια θέση στο όχημα. Δόθηκε «μεγάλη μάχη» και πληρώνοντας κάποιο ποσό, τελικά καταφέραμε να στριμωχτούμε όρθιοι σε μια ανοιχτή καρότσα φορτηγού μαζί με πολύ κόσμο, πραμάτειες και ζώα.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά – Εξελίξεις: Παραιτήθηκε ένας από τους συνήγορους του πιλότου

Τρεμόπουλος για κορονοϊό: Με έβαλαν σε ΜΕΘ και έχασα επαφή με την πραγματικότητα

Βιασμός στα Πετράλωνα – Νέα μαρτυρία: «Η καθαρίστρια ήταν τόσο ξυλοκοπημένη που δεν την αναγνώρισα»

Καιρός: Σε τροχιά καύσωνα η χώρα – Πού θα φτάσει έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία

έρημοςΒολιβία