Travel|01.07.2021 11:49

Βουνό ή θάλασσα; Σε αυτό το μέρος δεν χρειάζεται να διαλέξεις

Newsroom

Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας και δεν ξέρεις τι να πρωτογευτείς. 

Βουνό ή θάλασσα; Αρχικά, το αντίπαλον δέος του Όλυμπου, ο Κίσσαβος με τα τοπία στην ομίχλη, τα απόκοσμα μονοπάτια και ένα από τα πρώτα καταφύγιο που χτίστηκαν στη χώρα. Μετά, κατηφορίζοντας, στη σκιά του μια σειρά από πανέμορφες παραλίες, χάρμα οφθαλμόν. Η μια καλύτερη από την άλλη. ΄Ενα Σάββατο πήρε στη Ρούλα Σιλιντζή να διαβεί τα μονοπάτια του βουνού και να μυρίσει την αλμύρα της θάλασσας.

Ωραία μέρα το Σάββατο, ήλιος θερμός, άνοιγε η καρδιά σου με το που έβγαινες από την πόρτα. Κοντινή διαδρομή, από Λάρισα, Συκούριο, Σπηλιά και μετά να φτάσουμε στο καταφύγιο του Κισσάβου!

Ήταν 1932 όταν ξεκίνησε η ιδέα της κατασκευής καταφυγίου στον Κίσσαβο και επιλέγεται η θέση Κάναλος, υψόμετρο 1.604 μ., πάνω από το χωριό Σπηλιά όπου και υπάρχει η ομώνυμη πηγή. Στις 28 Μαϊου του 1939 μπαίνει ο θεμέλιος λίθος. Κατά τη διάρκεια του αγιασμού και ενώ πλήθη ορειβατών παρακολουθούν την τελετή, μαύρα σύννεφα εμφανίζονται στον ουρανό και σε λίγο αρχίζει να πέφτει χοντρό χαλάζι που πολύ γρήγορα καλύπτει την περιοχή με πάχος 10 πόντους. Όλοι προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από κουβέρτες και πρόχειρα καταλύματα. Το γεγονός θεωρήθηκε σημαδιακό και έπεισε και τους πιο δύσκολους ότι η κατασκευή του καταφυγίου ήταν απαραίτητη.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

βουνόθάλασσαΛάρισα