Travel|20.07.2021 07:18

Μήλος: Σπηλιές, κατακόμβες και η Θεά του Έρωτα

Newsroom

Ηφαιστειογενείς θησαυροί, χαρισμένοι στην υφήλιο! Κατάλευκα βράχια που μοιάζουν με έργα τέχνης. πετρώματα που παίζουν με το κόκκινο, το ροζ και το γκρι και νερά καθάρια και καταγάλανα να τα πιεις στο ποτήρι. Η Ιωάννα Καρανάσιου γύρισε τη Μήλο απ΄ άκρη σ΄ακρη κι ανακάλυψε τις ομορφιές αυτού του ιδιαίτερου νησιού που αποτελεί ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο.

Η ηφαιστειογενής Μήλος με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, σε σχήμα πέταλο, όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης, με περισσότερες από 90 παραλίες, αποτελούσε για χρόνια, προορισμό πρόκληση.

carnetdevoyage.gr/Iωάννα Καρανάσιου

Το νησί είναι το πέμπτο μεγαλύτερο στο Νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και το όνομα Μήλος, προέρχεται από το «βήλος», που σήμαινε πρόβατο.

carnetdevoyage.gr/Iωάννα Καρανάσιου

Την μέρα της άφιξής μας στο νησί, με λεωφορείο, φορώντας τις μάσκες για τον κορονοϊό, πήγαμε στο Σαρακήνικο. Απέραντο σεληνιακό τοπίο, συνδυασμένο με όλες τις αποχρώσεις της γαλάζιας θάλασσας. Μια μικρή παραλία πρόβαλε από ψηλά, με λίγα αρμυρίκια για σκιά και κάποιες τρύπες στους βράχους. Λιγοστοί επισκέπτες απολάμβαναν το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία, απλωμένοι στους βράχους και τη σκιά κάτω από τα αρμυρίκια. Κατευθυνθήκαμε στις σπηλιές για καλύτερη σκιά και καθώς η είσοδος μιας απ’ αυτές  είχε καταληφθεί από άλλους επισκέπτες προχωρήσαμε λίγο πιο μέσα.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage

Όλες οι ειδήσεις

Τόλης Βοσκόπουλος: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 χρονών

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ - Ανησυχία για τη διασπορά στη χώρα

Φολέγανδρος: Γρονθοκόπησε τη Γαρυφαλλιά πριν την πετάξει από τα βράχια

Πελώνη: Προειδοποίηση για νέα μίνι lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου

Εμβολιασμός παιδιών 12 έως 15 ετών: Τι είπε ο Μητσοτάκης

Καιρός: Η ψυχρή Λίμνη φέρνει καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα

ΚυκλάδεςΜήλος