Travel|27.07.2021 07:03

Εξόρμηση στην Κορασίδα Ευβοίας: Η τιρκουάζ παραλία κοντά στην Αθήνα που θα σε κάνει να ξεχάσεις πού βρίσκεσαι

Newsroom

Οδεύοντας προς το τέλος του Ιούλη οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε τον Αύγουστο που θα μας χαρίσει τις διακοπές, την ξεκούραση και την ηρεμία που αναζητούμε τόσους μήνες.

Αν ανήκεις σε εκείνους που έχουν ακόμα μερικές εβδομάδες να περιμένουν μέχρι να ξεχυθούν στις παραλίες, πρέπει να γνωρίζεις πως σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, υπάρχουν ακτές – διαμάντια για μονοήμερες αποδράσεις. Μέρη που δεν θυμίζουν σε τίποτα αστικό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση, δεν φέρνουν στο νου τις παραλίες κοντά στην Αθήνα, όπως τις ξέρουμε.

Μια από αυτές είναι και καταπληκτική Κορασίδα.

Για κάποιους θεωρείται η πιο όμορφη παραλία της Εύβοιας, για άλλους ακόμα και μια από τις πιο ιδιαίτερες της Ελλάδας. Τι σίγουρο είναι πως αν δεν την έχεις γνωρίσει ακόμα, δεν πρέπει να χάνεις άλλο καιρό.

Πώς να φτάσεις στην Κορασίδα

Φτάνοντας στην Χαλκίδα παίρνεις το δρόμο προς τη νότια Εύβοια και περνάς Βασιλικό και Αλιβέρι, οδεύοντας πως Κύμη. Όταν φτάσεις στο Νεοχώρι θα βρεις την ταμπέλα εκείνη που σε οδηγεί στη μοναδική παραλία της Κορασίδας. Βρίσκεσαι περίπου στα 8 χιλιόμετρα μακριά.

Η διαδρομή προς Κορασίδα είναι εύκολη, μα πάνω από όλα είναι πανέμορφη μιας και ενώ οδηγείς στο βουνό και κατεβαίνοντας το, θα έχεις θέα – πιάτο όλο το Αιγαίο.

Φτάνοντας στην Κορασίδα θα βρεις πάρκινγκ και αρκετά μαγαζιά για καφέ, φαγητό και ό,τι άλλο θελήσεις. Μπορεί να βρίσκεσαι μέσα στη φύση, όμως οι ανέσεις παρέχονται φουλ και αυτό είναι ένα από τα δυνατότερα στοιχεία που καθιστούν την συγκεκριμένη παραλία ιδανικό προορισμό.

Με το που φτάσεις στην παραλία, το μάτι σου θα ευχαριστηθεί χρώμα. Λευκά, λαμπερά βότσαλα γύρω από ένα κατάφυτο τοπίο και στη μέση τιρκουάζ νερά που σε καλούν σε παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι πως αν αυτή η παραλία βρισκόταν σε κάποιο νησί του Ιονίου, θα συγκαταλέγονταν στις καλύτερές του μιας και μπορεί επάξια να σταθεί και να αναδειχθεί στις κορυφαίες.

Αν λίγο πριν φύγεις νιώσεις αυτή την μελαγχολία και έχεις άνετο πρόγραμμα, στην περιοχή θα βρεις αρκετά καταλύματα για να διανυκτερεύσεις και να μπορέσεις να κάνεις το μπάνιο σου και το πρωί.

Περίπου 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, ένας επίγειος Παράδεισος σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Κάνε το δώρο στον εαυτό σου και μην το αναβάλλεις, μιας και εξακριβωμένα θα περάσεις κάποιες από τις πιο όμορφες μέρες του καλοκαιριού σου.

Κορασίδα