Travel|16.08.2021 16:08

Σκύρος: Το «άγριο» στολίδι Σποράδων που γυρίζεις ολόκληρο μέσα σε 80 λεπτά

Newsroom

Σε καμία περίπτωση το νησί της Σκύρου δεν θα είχε θέση στην κορυφή της λίστας με τα νησιά που έχεις διακαή πόθο να επισκεφθείς στην καρδιά του καλοκαιριού, σωστά; «Πολύ κακώς», είναι η δική μας απάντηση. Λίγο το ότι δεν έχεις ακούσει πολλά για αυτό τον τόπο, και λίγο το ότι στο σύμπλεγμα των Σποράδων ανήκουν και η δημοφιλής Σκιάθος και η μεθυστική Αλόννησος -κλεβοντάς της τη δόξα-, όλα συναινούν πως η Σκύρος εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκιά των τουριστικών νησιών.

Η Σκύρος είναι ένα πανέμορφο και ιδιαίτερο νησί που δεν θυμίζει σε τίποτα κανένα από όσα έχεις επισκεφτεί μέχρι σήμερα. Έχει, όμως, τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα και προσωπικότητα που αξίζει να γνωρίσεις, ενώ παράλληλα ενδείκνυται για διακοπές ήρεμες και διαφορετικές.

Και αυτό οφείλεις να της το αναγνωρίσεις.

Unsplash

Την Σκύρο θα τη γυρίσεις σε λιγότερο από 80 λεπτά. Μιάμιση ώρα, λοιπόν, με το αυτοκίνητο για να ανακαλύψεις την πανέμορφη και ξεχωριστή Χώρα της, τις αμμουδερές παραλίες της και το πευκόφυτο μέρος της ενδοχώρας, που θα σου θυμίσει προορισμό εξωτικό.

Τα σκυριανά πόνι

Η αλήθεια είναι πως ακούγοντας τη λέξη «Σκύρος» το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι τα σκυριανά αλογάκια. Θα τα δεις να τρέχουν ελεύθερα στο οροπέδιο Ορί και θα τα ξαφνιαστείς παρατηρώντας τα να βόσκουν σε αγροκτήματα ακόμα και κοντά στη θάλασσα. Λέγεται πως τα σκυριανά αλογάκια είναι απόγονοι μιας φυλής αλόγων του 5ου αιώνα π.Χ. Όπως και να έχει, θα ενθουσιαστείς κι εσύ και ιδιαίτερα τα παιδιά σου στη θέα τους.

Pixabay

Η Χώρα

Η Χώρα της Σκύρου είναι χτισμένη στον λόφο του Κάστρου και μοιραία από την κορυφή της θα απολαύσεις τη θέα ολόκληρου του Αιγαίου. Στη Χώρα θα δεις όμορφα σπιτάκια με ασπρισμένες αυλές, πετρόχτιστα σοκάκια και βουκαμβίλιες μαζί με γιασεμιά να δίνουν χρώμα. Τα περίφημα σκυριανά σκαλιστά βρίσκονται σε κάθε σπίτι και σε κάθε αυλή της Χώρας, γεγονός που σε κάνει να νιώθεις πως κάνεις ταξίδι στο χρόνο.

Νύχτες στη Σκύρο

Όλοι οι δρόμοι το βράδυ οδηγούν στην περίφημη Μεγάλη Στράτα, το μεγάλο καλντερίμι που ξεκινά στην πλατεία και τελειώνει στο Μνημείο Μπρουκ. Εκεί όλη η νεολαία διασκεδάζει σε μπαράκια, καφενεδάκια με έντεχνη μουσική και άφθονη ρακή, cocktail bars και γραφικά ταβερνάκια. Το κέφι στη Χώρα ανάβει σε αυτοσχέδια γλέντια με μουσική και χορό, που καλό είναι να γίνεις μέρος τους και θα το θυμάσαι για πάντα.

Μην ξεχάσεις τον αστακό

Η Σκύρος φημίζεται για τους αστακούς της τους οποίους θα βρεις ολόφρεσκους και πάρα πολύ φθηνούς. Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά και παράγγειλε από το μεσημέρι την αστακομακαρονάδα που θα απολαύσεις το βράδυ.

Πού κολυμπάμε;

Στο Πεύκο είναι η αυθόρμητη απάντηση που θα σου δώσει όποιος έχει αγαπήσει τη Σκύρο. Μια παραλία 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, που είναι γεμάτη πεύκα. Τα πεύκα χαρίζουν σκιά, δροσιά και ένα καταπράσινο χρώμα στη θάλασσα, που είναι σαν να πατούν μέσα της. Αν αποζητάς λίγη περισσότερη άνεση και beach bars, η παραλία Μαγαζιά είναι η ιδανική για σένα. Ωραία cocktails σε χαμηλές τιμές, καφές, μπύρες και ένα ταβερνάκι που φημίζεται για τα μπιφτέκια του και θα σε κρατήσει εκεί ως τη νύχτα.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, η «ταπεινή» Σκύρος δεν είναι αυτό που μπορεί να φαντάζεσαι και φέτος βουλιάζει από κόσμο λόγο της χαλαρής της διάθεσης. Αν ψάχνεις το νησάκι που θα σε ξεκουράσει, σκέψου καλά πριν κλείσεις οπουδήποτε αλλού.

Σκύρος